Диетолог разкри най-лесния начин за отслабване до лятото и нормализиране на кръвната захар


Диетолог разкри най-лесния начин за отслабване до лятото и нормализиране на кръвната захар
Снимка: iStock

Пролетта е традиционно време за спазване на диети и предприемане на мерки за бързо отслабване и влизане във форма за лятото. Точно в този сезон много хора решават да изключат хляба и тестените изделия от менюто си и да започват да тренират 3 пъти седмично. Но въпреки това, резултатът може и да не се появи.

Диетологът Андрей Пашков коментира, че загубата на тегло изисква по-драматични промени в режима, включително и изграждането на нови навици. Краткосрочните диети не могат да доведат до резултат, който да се запази във времето, категоричен е експертът.

КАК ЛЕСНО ДА ОТСЛАБНЕТЕ С МОРКОВИ

"Трябва да тренирате през цялата година, като постепенно увеличавате продължителността на тренировките си. Би било добре и да преразгледате диетата си, като замените нездравословните храни със зеленчуци и зърнени храни. Само по този начин резултатът ще ви хареса и ще се запази възможно най-дълго. Ако не можете да изпълните всичко това, опитайте да се храните по метода „90 минути“, допълва още диетологът.

Как методът "90 минути" ще ви помогне да влезете във форма за лятото?

Същността на тази техника е проста: просто трябва леко да промените ежедневието си и да закусите час и половина по-късно от обикновено. И да вечеряте 90 минути по-рано.

Защо трябва да приемате витамин Е и витамин К

Според диетолога този начин на хранене ще помогне не само за намаляване на талията и ханша, но и за стабилизиране на нивата на кръвната захар. В резултат на това скоковете в нейните нива ще отшумят и цялостното ви благосъстояние ще се подобри значително.

Също толкова важно е да направите промени в менюто си: премахнете всички мазни, солени и пушени храни, добавете повече зърнени храни и пресни билки.

5 ХОЛИВУДСКИ ТАЙНИ И ТЕХНИТЕ ТАЙНИ ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Д-р Пашков препоръчва и увеличаване на дела на белтъчини в диетата. Това ще помогне да активирате имунната си система, за да се предпазите от настинки през пролетта и началото на лятото. Но също така ще се отрази положително и на външния ви вид - както знаете, при дефицит на протеин състоянието на кожата, косата и ноктите се влошава значително.

Важно: Статията е с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с лекар или диетолог!

Чуден лек от копър и мед за чисти кръвоносни съдове и здраво сърце

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама