Добавете това в кафето, за да понижите кръвното налягане и да регулирате кръвната захар


Добавете това в кафето, за да понижите кръвното налягане и да регулирате кръвната захар
Снимка: iStock

Пиенето на една до две чаши кафе на ден се свързва с по-нисък риск от сърдечни заболявания.

Пиенето на кафе е любим сутрешен ритуал на повечето хора. Изследванията показват, че кафето може да има положителен ефект върху здравето ни, но трябва да сме умерени.

Вижте още: Трикове как да приемате всяка храна, за да контролирате кръвната захар

Самото кафе има ползи за сърцето, но добавянето на две чаени лъжички какао (органично без добавена захар) може да засили тези ползи още повече.

Подобно на кафените зърна, какаото на прах съдържа флаваноли, които имат противовъзпалителни ефекти, отпускат кръвоносните съдове и подобряват контрола на кръвната захар“, казва кардиологът д-р Ники Барт.

Доказано е, че флаванолите намаляват възпалението и подобряват притока на кръв, което може да повлияе положително на здравето на сърцето чрез отпускане на кръвоносните съдове и по този начин понижаване на кръвното налягане.

Какаото е мощен антиоксидант и един от най-добрите естествени източници на желязо, а ако го добавите към кафето си, ще подобрите когнитивните си способности и настроението.

Освен какао, можете да добавите и джинджифил към кафето.

Вижте още: Неподозирани симптоми, които показват дефицит на желязо в тялото ви

Тази отвара е добър начин да се възползвате от ползите на джинджифила, който е известен като мощен антиоксидант, успокоява възпаления, стомашни проблеми, мускулни болки, понижава холестерола и стимулира храносмилането.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама