Ефикасни алтернативни начини за справяне със стреса


Ефикасни алтернативни начини за справяне със стреса
Снимка: iStock

В забързаното ежедневие, което имаме, често попадаме в плен на стреса и тревожността. Но може да се отървем от тях без лекарства, а с помощта на няколко приятни метода:

Йога

Йогата произхожда от Далечния Изток и включва сравнително енергични/напрегнати упражнения, целта на които е да отвори пролуки между мускулите и костите, разрешавайки на тялото да диша ползотворно и кръвта да циркулира правилно. Теорията е, че тези упражнения ще проправят път на естествената способност на тялото да се излекува. Йога се практикува в различни форми, но основният принцип е един и същ, при която и форма да изберете. Йогата също включва някои медитативни техники и е отлична за разтягане на тялото и усвояване на правилно дишане.

Йогата може да отнеме много време за да се усвои и да стане тялото достатъчно гъвкаво, за да се изпълняват всички упражнения. Ако сте в добро здравословно състояние и не страдате от сериозни проблеми с гърба или врата , йогата е отличен начин за релаксация и тонизиране на мускулите, придобиване на гъвкавост, добра стойка и правилно дишане.

Рейки

Рейки е форма на лечение чрез внушение, произхождащо от Далечния Изток. Прави се почти без докосване и при него се изисква пациентът да лежи или седи неподвижно, докато рейки-лечителят полага ръце върху или над различни части на тялото. Изпитва се страхотна релаксация по време на рейки и едно необикновено чувство на топлина и усещане за здраве. Някои пациенти казват, че усещат много силно загряване в третираната област, което, в общия случай, намират за много успокояващо и ползотворно. Ако имате желание да станете рейки-майстор или сами да си прилагате рейки, съществуват курсове из цялата страна и може да разберете къде точно са чрез добър център за природно здраве или чрез някой хомеопат.

10 ПРИЧИНИ ДА ПИЕТЕ ВОДА С ЛИМОН ВСЯКА СУТРИН

Рефлексология

Рефлексологията е основана на принципа, че всеки един вътрешен орган е свързан с нервни окончания, завършващи в стъпалото. Манипулацията на нервните окончания премахва застоялата Чи, или енергия на живота, която може да се усеща като малки гранули в основата на стъпалото. Така се създава по-ефективен поток на енергията през нервите. Ако не ви звучи смислено, опитайте! Ще се убедите, че един добър рефлексолог не само ще ви даде облекчение, но също ще открие и проблемните области в организма ви чрез докосване на стъпалата. Ако не нещо друго, рефлексологията е невероятно релаксираща и ще почувствате краката си страхотно!
Рефлексология ще откриете в повечето клиники за алтернативна медицина, а може и да се изучава във вечерни курсове към много колежи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама