Ето защо да включите лук и чесън в диетата си


Ето защо да включите лук и чесън в диетата си
Снимка: iStock

В продължение на хиляди години хората по света са се възползвали от невероятните лечебни ползи на тези два зеленчука. Още през 1500 г. пр. Хр. египтяните предписват чесън, за да лекуват множество заболявания - от необичайни разразнения и паразитни инфекции, до общо усещане, че са умствено или физически неспокойни. Дори Хипократ, известен основател на съвременната медицина, го препоръчва за различни заболявания.

Днес изследване, проведено в Нанкин, Китай, и публикувано в списанието "Хранене и метаболизъм", е установило, че маслата в чесъна и лука могат да противодействат на страничните ефекти, които диетите с високо съдържание на мазнини имат върху човешкото тяло

Почитателите на кетонни или високомазнини диети приемат основно животински мазнини. Това, разбира се, намалява мазнините в тялото, но си има и своите странични ефекти. Лукът и чесънът се справят точно с тези проблеми, които съпътстват хранене от този тип.

Накратко - съществуват множество причини, поради които трябва да добавите лук и чесън към диетата си. Тези зеленчуци овкусяват храната, позволяват ви да поддържате здравословно тегло и дори предотвратяват диабет тип 2 и различни сърдечносъдови заболявания.

НАУЧЕТЕ ТУК ОЩЕ ДОБРИ ПРИЧНИ ДА ЯДЕТЕ ЧЕСЪН

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама