Има лек за ужасното главоболие, ето какъв


Има лек за ужасното главоболие, ето какъв
Снимка: iStock/Guliver

Всеки се е сблъсквал с неприятната болка в главата и то много пъти в живота си. Много често хората веднага прибягват по хапчета, тъй като просто не виждат други спасение от мъките. Но в тази статия ще ви разкрием как може да се избавите от ужасното главоболи и то много бързо и лесно.

Компреси

Това е изключително лесен начин, но в същото време много ефикасен. Предал се е от поколения и е помогнал на много хора. Ето какво трябва да направите: Сложете на главата си студена мокра кърпа. Буквално след 15-20 минути болката ще си отиде. 

Можете да си направите компрес и от листа от зеле. При най-малката болка вземете 2 зелеви листа и наложете с тях челото и задната част на главата. 

Лук

Това средство помага отлични на всички, които страдат от въздействието на магнитните бури. Нужно е само да разрежете една глава лук през средата и да наложите слепоочията си за 10-15 минути. Болката си отива невероятно бързо.

ЕТО КОИ СА НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИ

Чаша вода

Може би не знаете, но понякога главоболието е предизвикано от обезводняване. Може да се отървете от него с чаша вода със стайна температура. И помнете, за да бъде здрав организмът ви, трябва да приемате достатъчно течности! 

Етерични масла

Етеричните масла спомагат за подобряване на кръвообращението, намаляват стреса и облекчават болката. Главоболието се появява по различни причини, но много от тях могат да бъдат елиминирани с помощта на етерични масла. Най-доброто лекарство срещу главоболието са маслото от лавандула, мента, евкалипт и розмарин.

За да свалите напрежението и болката, нанесете няколко капки от маслото върху задната част на главата, китките и слепоочието. След 15 минути болката ще стихне.

Горещ душ

Често пъти главоболието може да е причинено от нарушено кръвообращение заради спазъм на мускулите или цервикална остеохондроза. При такива случаи горещият душпомага да се разширят кръвоносните съдове.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама