Искате здравословна закуска? Ето няколко предложения


Искате здравословна закуска? Ето няколко предложения
Снимка: iStock/Guliver

Здравословната закуска не само ще ви даде енергия и ще ви засити за следващите няколко часа, но хапването на нещо вкусно и полезно сутрин предвещава и успешни резултати през деня. Ако искате в закуската си да съчетаете всички необходими на организма неща – фибри, протеини, въглехидрати, възможностите са много:

Овесена каша - тя създава защитен слой около лигавицата на стомаха, която го предпазва от силните стомашни киселини. Съдържа водоразтворими фибри, които помагат за поддържане на холестерола на здравословно равнище.

Грейпфрут - половин плод преди ядене може да ви помогне за по-бързо сваляне на излишни килограми. За закуска към грейпфрута добавете кисело мляко или яйца.

Царевична каша - тя помага за пречистване на организма от токсини и тежки метали, регулира чревната микрофлора и засища за дълго време.

РЕЦЕПТА ЗА ЕЛЕКСИР НА МЛАДОСТТА

Елда - тя стимулира храносмилането и е отличен източник на растителни протеини.

Банани - те са най-здравословният източник на въглехидрати и засищат апетита за дълго време. Може да добавите парченца банан към овесен ядки или в комбинация с кисело мляко. Вкусът на бананите е сладък и затова няма нужда да добавяте подсладител.

Ягоди - една купичка от тях съдържа достатъчното Витамин С, необходим за деня, фолиева киселина и фибри.

Яйца - тяхната консумацията за закуска намалява приетите през деня калории.

Боровинки - редовната им консумация подобрява паметта, кръвното налягане и метаболизма – особено ако ги ядете на закуска.

Кисело мляко - изберете натурално, без подсладители или аромати, след което можете да добавете към него плодове, за да още по-приятно.

Пълнозърнест хляб - той е добър източник на сложни въглехидрати и най-доброто време за консумацията му е сутрин.

Ядки - те подобряват храносмилането и нормализират pH-то на стомаха.

Мед - зарежда с енергия, подобрява активността на мозъка и повишава равнището на серотонин в кръвта, което е важно, за да се чувстваме добре.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама