Яжте вечер тези храни, топят мазнините през нощта


Яжте вечер тези храни, топят мазнините през нощта
Снимка: iStock/Guliver

Всички диетолози казват, че най-вредно за талията ви е яденето вечер, а още по-зле непосредствено преди лягане. Това правило обаче не важи за тези 5 храни, които ви представяме днес.

Те са верни съюзници в поддържането на стройна фигура и ще се борят с мазнините ви, докато вие спите.

Вижте още: Важно е да знаете: Какво се случва с тялото след 40 

Експерти от университета на Флорида казват, че 30 грама протеин 20 минути преди лягане има отличен ефект върху линията на тялото ви и че ако имате нужда от късна вечеря, можете да ядете следните храни.

1. Извара

Изварата е една от най-качествените храни, посочени като добри за консумация преди лягане. Тя е богата на протеини и калций, които са особено важни за възрастните хора.

2. Бадеми и лешници

Вярно е, че са калорични, но няма да изядете пълна чиния от тях, а най-много една длан. Лекарите съветват по-често да похапвате ядки, ако искате да сте във форма. Въпреки че всички ядки са богати на протеини, диетолозите предпочитат лешниците и бадемите, защото те съдържат изобилие от витамин Е, магнезий и селен, за които сърцето ви ще е благодарно.

Вижте още: 4 храни, които стимулират производството на колаген в тялото

3. Моцарела

В 100 грама от това вкусно сирене има 6 грама протеини, 1 грам въглехидрати, много витамин D и само 100 калории.

4. Яйца

Въпреки че се считат за мазна храна, учени от Флорида твърдят, че са чудесни за консумация преди лягане. Те съдържат много протеини, витамин D и други важни хранителни вещества.

5. Тофу

Сиренето тофу е на пето място и се препоръчва за храна, която можете да хапвате вечер. Съдържа достатъчно протеин за потискане на глада и не е висококалорична. Препоръчва се за жени в менопауза и хора, които не понасят млечни продукти.


                            
Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама