Какво ще се случи с тялото ви, ако изяждате 4 бадема на ден


Какво ще се случи с тялото ви, ако изяждате 4 бадема на ден
Снимка: iStock/Guliver

Обикновено вкусната храна не е здравословна, но бадемите са едно от редките изключения. Те съдържат много витамини и други елементи, от които имаме нужда, за да сме здрави и красиви. Ето 7 позитивни промени, които ще се случат с вас, ако изяждате по 4 бадема всеки ден:

1. Намаляване на холестерола

Бадемите са сред петте най-ефективни храни за намаляване на "лошия" холестерол. Ако холестеролът продължава да ви е висок, увеличете броя на бадемите на 20-30 на ден. Някои от симптомите за висок холестерол са: сънливост и умора, сухота в устата, проблеми с храносмилането, тежест в стомаха, кожни проблеми, отоци по крайниците.

2. Здрава коса

Бадемите съдържат почти всички витамини и минерали, необходими за подобряване растежа и здравината на косата. Магнезият и цинкът стимулират растежа, витамин Е я заздравява, а витамините В придават блясък и плътност.

ТОЛКОВА ГРАМА ЯДКИ Е ПОЛЕЗНО ДА ЯДЕТЕ НА ДЕН

3. Предпазване от сърдечни болести

Бадемите съдържат антиоксиданти, мононенаситени мазнини, магнезий и мед, които поддържат сърцето и кръвоносните съдове. Ако искате да избегнете исхемична болест на сърцето и други сърдечни проблеми, яжте бадеми с черупките.

4. Премахване на бръчките

Тези ядки са богати на манган, който помага за производство на колаген. Колагенът е един от най-често срещаните протеини в човешкото тяло, който влияе както на красотата чрез еластичната сияйна кожа, така и на здравето, защото участва в изграждането на множество различни тъкани. Витамин Е е антиоксидант, който помага в борбата с признаците на стареене.

ЗАЩО И КАК ДА НАКИСВАМЕ ЯДКИТЕ

5. Здравословна бактериална флора

Бадемите съдържат пребиотици, които са необходими за растежа и умножаването на бактериите в червата. Ако страдате от дисбаланс (стомашни болки, лошо храносмилане, лош дъх) е препоръчително да приемате 30-35 бадеми на ден.

6. Намаляване на теглото

Според специалистите, ако ядете редовно бадеми ще консумирате по-малко въглехидрати (сладкиши, бонбони, тестени изделия). С бадемите ще нормализирате метаболизма, което допринася до загуба на тегло, а същевременно приемате достатъчно витамини и фибри.

7. Подобряване на мозъчната дейност

Редовната консумация на бадеми подобрява паметта благодарение на витамин Е и мастните киселини. Освен това, тези ядки помагат срещу преждевременното стареене на мозъка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама