Кардиолог: До края на този век хората ще живеят до 150 години


Кардиолог: До края на този век хората ще живеят до 150 години
Снимка: Sabine van Erp / Pixabay

Доктор Ернст фон Шварц, учен и специалист по каридология, който живее и работи в Америка, сподели пред New York Post, че до края на този век ще бъде напълно нормално човек да живее до 150 години! Лекарят е категоричен, че това ще стане благодарение на стволовите клетки и бързия напредък в тази област.

Вижте още: Лекари: Ето какви болести ще ни атакуват през зимата

Д-р Фон Шварц твърди, че има само един недостатък – стволовите клетки не могат да свършат цялата работа сами! Всъщност, ако искате да получите истинска полза от това лечение, трябва също да водите здравословен начин на живот.

Вярвам, че можем да удължим човешкия живот. След няколко години хората ще живеят до 120, до 150 години, ако не и повече от това. И не като старци на легло, като активни личности, които могат да участват в социалния и професионален живот. Това е целта", споделя още кардиологът.

Твърденията му наистина изглеждат нереалистични, особено предвид факта, че единственият официално потвърден човек, живял повече от 120 години, е французойката Жан Калмен – тя починала през 1997 г. на 122 години. Фон Шварц обаче подчертава, че в момента се случва революция в науката и се работи интензивно върху регенеративната медицина, в която се използват предимно терапии със стволови клетки.

Фон Шварц посочва, че много известни личности работят с него и се подлагат на процедури за подмладяване на лицето, особено преди големи събития като "Оскар"-ите или "Еми".

"Инжектираме стволови клетки в лицата им и те светят. Процесът възстановява повърхностните увреждания на кожата и регенерира колагена на лицето. След няколко дни те изглеждат с 5 до 10 години по-млади", споделя още кардиологът, но не желае да назовава имената на звезди.

"Терапиите със стволови клетки се считат за най-важното откритие в съвременната медицина, вероятно по-голямо от откриването на пеницилина или туберкулозните бактерии", казва фон Шварц.

Засега Американската агенция по храните и лекарствата е одобрила само един вид терапия със стволови клетки за пациенти с рак на кръвта, но д-р Ернст фон Шварц е убеден, че навлизането на тази терапия в медицината тепърва предстои.

Вижте още: Тази супер вкусна напитка помага при газове и подут корем

Лекарят посочва още, че стволовите клетки не са чудо – те имат нужда от помощ от самия човек. Според кардиологът най-подходящ режим на хранене е средиземноморска диета в комбинация с редовни упражнения и отказ от токсични навици като тютюнопушене.

"Препоръката е да спортувате пет дни в седмицата, 150 до 300 минути седмично, което е 30 до 60 минути на ден – това бихме нарекли упражнения с умерена интензивност", съветва д-р Шварц.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама