Колко трябва да ходите, за да отслабвате


Колко трябва да ходите, за да отслабвате
Снимка: iStock/Guliver

Толкова много от нас се занимават с различни спортове, фитнес, пробват всякакви диети..., без да осъзнават, че всъщност ходенето е не по-малко ефективно за сваляне на излишните килограми.

Основните фактори, които влияят на горенето на калории при ходене, са извървяната дистанция, скоростта ви и вашето тегло. За най-добри резултати е хубаво да използвате крачкомер. Ако сте ходили дълго разстояние, но все още не отслабвате, може би трябва да добавите още крачки.

Тази приблизителна оценка ще ви помогне да направите свой собствен график (имайте предвид, че много зависи от индивидуалните ви характеристики, начин на живот, хранителни навици и здравословно състояние):

100 ккал = 2000 крачки = 1,6 км

1 кг = 140 000 крачки = 7000 ккал = 112 км

Трябва да имате предвид, че крачките ви са неравномерни и могат да варират. За да сметнете дължината на крачката си, измерете разстояние от 10 до 20 метра и го извървете, както обикновено, броейки крачките си. Разделете разстоянието в сантиметри (1000 или 2000) на крачките, които сте направили.

По-малко от 70 крачки/мин

За здрав човек такъв ход няма ефекта на тренировка. Препоръчва се на хора, които се възстановяват след сърдечен удар или страдат от тежка ангина.

71-90 крачки/мин, 3-4 км/ч

Подходящо за хора със сърдечно съдови заболявания.

91-110 крачки/мин, 4-5 км/ч

Добро натоварване на тялото, което е подходящо за всеки здрав човек.

111-130 крачки/мин

Чудесно упражнение за тялото, но това темпо може да е трудно за поддържане за по-дълго време дори от здрави хора.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама