Няма да повярвате какво ще се случи, ако пиете по една чаша червено вино на ден


Няма да повярвате какво ще се случи, ако пиете по една чаша червено вино на ден
Снимка: iStock

Чаша червено вино може да направи чудеса. Освен че е много приятно да завършите деня с това вкусно питие, то може да донесе и много ползи на организма ви.

Червеното вино намалява нивото на "лошия" холестерол и повишава нивото на "добрия", като по този начин се превръща в един от най-добрите защитници срещу инфаркт и инсулт.

Изследвания сочат, че пациенти, които в продължение на четири седмици приемат по 300 мл червено вино, увеличават с 16% нивото на "добрия" холестерол и намаляват с 15% наличието на фибриноген, който се свързва със съсирването на кръвта.

Червеното вино "смекчава" тенденцията към свиване на артериите при стрес, увеличава диаметъра на кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане. Учените доказват, че червените вина с най-голямо съдържание на процианиди, защитават най-добре кръвоносните съдове.

Чаша червено вино на ден също така увеличава физическата издръжливост, стимулира метаболизма и подпомага процеса на отслабване.

Вижте още: Супер полезна рецепта с черна ряпа

Освен това напитката процесите на стареене на организма, предпазва от "старчески" болести и противодейства на отслабването на мозъчните функции.

Успешно се бори с инфекции на дихателните пътища и с възпаления на стомашно-чревния тракт.

Тъй като в червеното вино се съдържа мелатонин, то се превръща в лечебно средство срещу появата на бръчки. Много козметични фирми на запад, а дори вече и в България, го добавят към продуктите си, като специалистите твърдят, че има вълшебен ефект.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама