Оправданията, които ви пречат да отслабнете


Оправданията, които ви пречат да отслабнете
Снимка: iStock/Guliver

Ако и вие сте от хората, които постоянно си обещават, че от следващия месец ще започнат диета, но планираното така и не се случва, вижте къде грешите. Това са оправданията, които най-често ни пречат да отслабнем.

1. Не искам да броя калории и да се придържам към определен размер на порциите си

Именно преброяването на калориите дава най-бързи резултати. Освен това навикът се възприема много бързо и скоро няма да ви прави впечатление. А онлайн дневниците за хранене правят процеса много удобен.

За начало е добре да започнете да прилагате някои прости правила: откажете се от мазни и сладки храни, печени изделия и десерти, бърза храна и майонеза. Яжте зеленчуци и плодове на всяко хранене.

2. Искам да се храня разнообразно

Живеем с убеждението, че най-голямо разнообразие може да ни осигури вредната храна, но това не е така. Не е нужно да ядете варени пилешки гърди без сол, елда и краставица всеки ден. Съществуват прекрасни здравословни продукти, с които е време да се запознаете.

3. Ще полудея, ако не ям шоколад или любимото си лакомство

Ако броите калориите, можете консумирате всеки продукт. Проучванията доказват, че 10-20% от дневните калории могат да бъдат от вредни храни без това да навреди на здравето и формата ви.

За тези, които не броят калории, важи правилото, че веднъж седмично могат да консумират каквото желаят, но в разумни количества.

НАЙ-СТРАННИТЕ ДИЕТИ НА ЗВЕЗДИТЕ

4. Нямам треньор, не знам какво и как да правя

С добър треньор резултатите са по-бързи. Ако не е възможно да тренирате с треньор, намерете си подходящи упражнения в интернет или си купете програма за тренировки. В крайна сметка винаги можете да се обърнете за помощ към дежурния инструктор.

5. Имам малко дете

Огромен брой хора са постигнали резултати с домашни тренировки. И в случая това се дължи единствено на техните усилия и упоритост. Чифт ластици са ви достатъчни. Отделяйте си поне по 15 минути дневно за упражнения. Може да ги правите, докато детето спи.

6. Опитах и преди, но нищо не се получи

Със сигурност причината за това е липсата на последователност от ваша страна. Фитнесът и балансираното храненето винаги дават резултат.

ПОЛЕЗНИТЕ МАЗНИНИ, КОИТО ТРЯБВА ДА ЯДЕТЕ

7. От много години съм в това положение и едва ли нещо ще се промени

Никога не е късно да изглеждате по-добре и да подобрите здравословното си състояние.

8. Прекалено съм дебела, всички ще ме гледат във фитнеса

Обикновено в залата никой не се интересува от останалите. Всеки е там, за да тренира упорито.

9. Ще започна диета/тренировки следващия месец

Няма по-подходящ момент от настоящия. Отлагането е напълно безсмислено.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама