Овесено или бадемово мляко: Кое е по-полезно?


Овесено или бадемово мляко: Кое е по-полезно?
Снимка: Istock

Млеката на растителна основа се срещат както в кафенетата, така и на щандовете в супермаркетите. И вече съвсем не става дума само за соево мляко. Всъщност, ако търсите алтернатива на кравето мляко, имате наистина богат избор, което ни води към нашата тема днес - Кое е по-полезно - овесеното или бадемовото мляко?

Вижте още: Вълшебен чай от кората на този плод чисти артерии и кръвоносни съдове

Ако се чудите как тези две алтернативи се конкурират, днес ще ви покажем хранителните им стойности, за да изберете страна в противопоставянето на овесеното мляко срещу бадемовото мляко.

Хранителна информация за овесеното мляко:

На 1 чаша

Калории: 120

Въглехидрати: 16 гр

Мазнини: 5гр

Протеин: 3 гр

Калций: 350 мг

Хранителна информация за бадемовото мляко:

На 1 чаша

Калории: 39

Въглехидрати: 3 гр

Мазнини: 2.5 гр

Протеин: 1 гр

Калций: 482 мг

Както виждате, овесеното мляко е с по-ниско съдържание на протеини и по-високо съдържание на въглехидрати от повечето варианти, тъй като е направено от овес. От друга страна, съдържа малки количества бета-глюкан, който поддържа здравето на сърцето и червата. Бадемовото мляко пък почти не съдържа протеини или други хранителни вещества. И така, кое е по-здравословно?

Ако броите въглехидрати, може би е по-добре да избягвате овесеното мляко. Ако не сте на диета с ниско съдържание на въглехидрати, то тогава овесеното мляко има една идея повече хранителни вещества от бадемовото мляко - особено ако го купувате от магазина, тъй като е обогатено с фосфор и калий.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама