Секс всеки ден, за да забременеете?


Секс всеки ден, за да забременеете?
Снимка: iStock/Guliver

Ако с партньора ви се опитвате да имате бебе, но не се получава вече няколко месеца, вярваме, че зрънцето на безпокойство вече се е загнездило в съзнанието ви. И независимо, че всички казват, че е необходимо търпение, спокойствие и повече време, жените все сме склонни да търсим вината в себе си. А истината е, че понякога просто се „опитваме” грешно. Според д-р Захер Мерхи, директор на научноизследователската дейност в IVF Technologies в Центъра за плодовитост New Hope, дезинформацията често е най-голямата пречка. А ето и кои изключително важни „стратегии” препоръчва на пациентите, които се опитват да забременеят.

1. Не трябва да правите секс всеки ден

„Безплодието е нещо много често срещано. Една на всеки 12 двойки в САЩ има репродуктивни проблеми. А най-точната дефиниция на безплодие е: ако една двойка прави незащитен секс в продължение на една година и жената не забременява. Ако жената е над 35 години и е правила необезопасен секс в продължение на 6 месеца, това е безплодие. Когато става въпрос за секс, имам предвид два или три пъти седмично. Не веднъж месечно, но и определено не всеки ден.

7 СИГУРНИ ЗНАКА, ЧЕ НЕ ПИЕТЕ ДОСТАТЪЧНО ВОДА

Сперматозоидите живеят в тялото на жената в продължение на три дни, така че ако една жена прави секс 2-3 пъти седмично, зачеването ще се случи рано или късно. Най-плодородният прозорец е 1-2 дни преди овулацията. След овулацията шансовете ви да забременеете са нула - яйцеклетката е изчезнала. Ежедневният секс създава стрес за организма на мъжа, но и за психиката за жената, а двете заедно са много лоша комбинация. Най-качествените сперматозоиди се получават при „отлежаване” няколко дни. "

2. 35 е важна възраст, но не означава краят на всичко

„Реалността е, че жените се раждат с множество яйцеклетки. Тялото не произвежда нови яйцеклетки, за разлика от мъжете, които произвеждат сперматозоиди, докато не умрат. Но за жените това е като банкомат. Родителите ви го дават, има пари, можете да ги харчите както си искате, но не можете да сложите повече пари в банкомата. С яйцеклетките е същото. На 35-годишна възраст броят им започва да намалява, но и качеството се влошава. И затова около тази възраст се случват спонтанни аборти доста често. Ако качеството на яйцеклетката не е добро, тя започва да прави грешки в ДНК. Опложда се, отива към матката, залепва, но не расте правилно и природата сама по себе си се опитва да изчисти проблемите. Това се нарича „естествен подбор”. Ето защо 35 е магическо число, за което хората говорят."

3. Не ставайте супер здравословни, когато започнете да опитвате за бебе

„Много пъти съм чувал жена да казват - спирам да пия вино и кафе, ще ям вегетарианско, ще бягам всеки ден и т.н. Ако тялото ви не е свикнало с това, защо трябва да го стресирате по този начин? Пийте чаша вино всеки ден, пийте по чаша кафе всеки ден. Когато вече сте бременна, тогава трябва да говорите за промяна на навиците и то съвместно с вашия лекар, а не на своя глава да се правите на състезател от Олимпийските игри. "

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама