Шестте месеца, които могат да променят света


Шестте месеца, които могат да променят света
Снимка: iStock/Guliver

Бестселърът "Шестте месеца, които могат да променят света" от знаменития френски нутриционист д-р Пиер Дюкан излиза на български.

Това е книга за бъдещите майки, осветляваща връзката между начина на хранене по време на бременността и теглото на новородените деца.

Дюкан насочва вниманието към двете т.нар. "заболявания на цивилизацията" – затлъстяването и диабета, за които е отговорна прекалената употреба на глуциди, а тяхното неутрализиране е поверено на отделящия инсулин панкреас. Количеството глуциди, или захари, което приема съвременният човек вече 50 години, не е предвидено в човешкия геном. Опирайки се на постиженията на епигенетиката – науката за въздействието на околната среда и начина на  живот върху генетичната програма, Дюкан създава един добре обмислен и много лесен за прилагане план за хранене на бременната жена. Без да се лишава от нищо, само чрез ограничаване консумацията на свръхрафинираните съдържащи захари храни, тя може да спаси детето си от бича на свръхтеглото и диабета.


Д-р Пиер Дюкан е световноизвестен френски диетолог, автор на ревюлюционни теории и наръчници за здравословно хранене и отслабване, сред които абсолютния бестселър "Как да отслабнем завинаги", реализиран в милиони екземпляри, както и книгите "Чудото на овесените трици", "Моята диета в 350 рецепти", "Оценител" и "Методът Дюкан с илюстрации" – всички издадени в България.

Дюкан е първият експерт в тази област, който използва протеинов режим за ужас на колегите си, чиито препоръки залагат неизменно на плодовете и зеленчуците. През 2014 г. излезе и провокативния бестселър "Мъжете предпочитат закръглените", в който авторът проповядва една нова естетика, като се обявява срещу вталяването на всяка цена.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама