Секс по време на бременност? Ето как


Секс по време на бременност? Ето как
Снимка: iStock/Guliver

Сексът е едно от най-хубавите занимания, дори когато сте бременна. И докато интимността обикновено не е проблем в началото, това може да се промени през последните няколко месеца. Може да се притеснявате, че сексът е болезнен или причинява проблеми на бебето ви. Вашият партньор може също така да има свои собствени страхове, че може да нарани вас или бебето. Но наистина, няма основания да се тревожите. Докато бременността ви прогресира нормално и лекарят ви не ви е препоръчал да се въздържате от секс, можете да се насладите на всичко, което искате!

Ето 6 съвета за вас и половинката ви за приятен секс по време на бременността:

1. Експериментирайте с пози

Номерът на това да правите страхотен секс по време на бременност е да опитате различни пози, за да видите коя е най-удобна за вас.

2. Осъзнайте, че вашето бебе е защитено

Сексът по време на бременност не вреди на развиващото се бебе. То е защитено в матката от мускулите и амниотичната течност. Така че, докато някои хора обичат да се шегуват за техния "размер", те няма да достигнат до бебето, без значение какъв е той.

3. Използвайте много лубрикант

Ако се колебаете или се чувствате самосъзнателни с всичките си телесни промени, може да сте по-малко овлажнени заради напрежение. Използвайте лубрикант и експериментирайте с различни видове, за да видите кой работи най-добре за вас.

4. Разчитайте на любовната игра

Ако не се чувствате достатъчно удобно, за да правите секс, все още можете да се забавлявате. Предиграта може да бъде изключително приятна за двете страни и също така ще ви помогне да се отпуснете, което ще направи по-приятно проникването, ако решите, че сте готови за него.

5. Използвайте възглавница

Сложете възглавница на корема, за да премахнете натиска. И не забравяйте да слушате тялото си! Ако боли, спрете и не предполагайте, че тялото ви ще реагира по същия начин, както преди бременността.

6. Подгответе се да предизвикате раждане

Ако сте готови да се появи бебето, имайте предвид, че сексът през последните няколко седмици от бременността може да ви помогне да предизвикате раждането. Това се дължи на специални вещества в спермата, наречени простагландини, както и на хормон, който женското тяло освобождава по време на оргазъм - окситоцин.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Съвети


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама