Сутрешните навици, които доказано вредят на здравето ни. Откажете се от тях!


Сутрешните навици, които доказано вредят на здравето ни. Откажете се от тях!
Снимка: iStock

За много хора ранното ставане е изключително трудоемко. Ако обаче с всеки изминал ден се чувствате все по-изтощени и изморени след ставането си сутрин, това е знак, че нещо трябва да се промени.

За предпочитане е да не ползвате телефона си половин час преди сън, както и да си лягате по-рано.

Опитайте дали това ще помогне. Вероятно качеството на съня ви завидно ще се подобри. Истината е, че някои сутрешни навици също са в състояние да ни лишат от енергия и добро настроение. Бързаме да споделим с вас кои са те.

Ето ги:

Няколко аларми, преди да станете от сън;

Това е много грешно и води до объркване на мозъка. Вместо да затваряте очите си, след като сте чули първата аларма и вече сте се събудили, станете от леглото и се заемете с рутинните си навици. Така ще си гарантирате едно много по-свежо и пълноценно утро.

Разсънвате се на тъмно;

Знаете, че тялото на човек реагира както на светлина, така и на тъмнина. Когато слънчевите лъчи се прокраднат през завесите, тялото получава сигнал, че е време да се събужда. След като станете от леглото, не забравяйте да дръпнете завесите и да се порадвате на новия ден.

За останалите навици научете ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама