Тези 5 неща по лицето издават, че имате проблеми с черния дроб


Тези 5 неща по лицето издават, че имате проблеми с черния дроб
Снимка: iStock

Затлъстяването на черния дроб възниква поради натрупване на допълнителни мазнини. Добрата и едновременно лошата новина е, че повечето страдащи често нямат симптоми и това не им създава дискомфорт, но същевременно може, без да разберете, да стигнете до цироза или други здравословни усложнения.

Вижте още: Откритие: Музиката може да притъпи болката

В този случай последствията могат да бъдат много опасни и дори фатални, поради което е необходимо да разпознаете първите предупредителни признаци навреме.

Експертите посочват няколко основни симптома, които могат да показват омазнен черен дроб, а някои от тях се появяват по лицето.

Симптомите са:

1. Жълта кожа или очи.

2. Червена кожа или еритема.

3. Розацея.

4. Капиляри по лицето.

5. Бледа кожа, която може да е признак на анемия.

Въпреки че всеки от тези признаци не означава непременно, че човек има проблем с черния дроб, в повечето случаи това са едни от първите симптоми.

Освен това проблемите с черния дроб може да се прояват и по някои други начини, сред които хронична умора, изтощение, внезапна загуба на тегло и болки в корема. Поради тази причина, ако има съмнение за чернодробен проблем, последвано от някои от тези симптоми, е необходимо да се направи преглед възможно най-скоро.

Вижте още: Революционно: 14-годишен учен създаде сапун, който лекува рак на кожата

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама