Тези неща НЕ трябва да се консумират от хора с паник атаки и в депресия


Тези неща НЕ трябва да се консумират от хора с паник атаки и в депресия
Снимка: iStock

Вероятно много пъти сте чували израза "ти си това, което ядеш". Тази поговорка има известна легитимност, установено е, че това, което ядете, може да повлияе на настроението ви.

Напълно нормално е понякога да се чувствате тревожни. Това може да означава, че сте притеснени, напрегнати или уплашени, особено поради нещо, което предстои да се случи или докато се справяте със стресови събития или промени.

Вижте още: Храни и лекарства, които никога не трябва да комбинирате

Проучванията показват, че консумацията на определени храни може да доведе до повишаване на нивата на тревожност. Ако искате да избегнете това ненужно затруднение, в което се намирате, това са трите неща, които трябва да избягвате, казват учените.

Кафе

Случвало ли ви се е да се чувствате нервни и стресирани след сутрешната чаша кафе? Въпреки че кафето може да ви даде енергия, то може също така да подхрани тревожността ви, защото кофеинът е стимулант. Според благотворителната организация за психично здраве Mind кафето може да влоши симптомите на тревожност и депресия, както и да наруши съня.

Ако смятате, че кафето – или други кофеинови напитки като чай и енергийни напитки – причиняват някои от споменатите симптоми, може би е добра идея да преминете към билкови чайове или версии без кофеин.

Преработените храни

Чипс, хамбургери, торти и газирани напитки може да изглеждат като добра идея, когато се чувствате отпаднали или тревожни. Обработените храни обаче всъщност могат да развалят настроението ви.

Вижте още: Чесънът е много полезен, но ето кой НЕ трябва да го яде

"Тези храни насърчават възпалението и често им липсват фибри и други микронутриенти, за които е доказано, че влияят положително върху здравето на мозъка и червата", казва Меган Хилбърт от Top Nutrition Coaching.

Алкохол

Докато едно питие с приятели след работа може да бъде добър начин да се отпуснете, твърде много алкохол може да наруши мозъчните химикали, които са важни за доброто психично здраве.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама