Тези продукти приличат на човешките органи, за които са полезни


Тези продукти приличат на човешките органи, за които са полезни
Снимка: iStock

Вероятно всеки е чувал фразата „Вие сте това, което ядете“. Това всъщност е много вярно. Природата е създала много натурални продукти, които помагат на човек да бъде здрав. А как да разберете кой продукт за какво е полезен? Много е лесно, просто вижте на кой орган прилича!

Орехи - мозък

Просто погледнете как изглежда вътрешността на орех и веднага ще разберете какви са ползите му. Разбира се, той прилича супер много на мозък. И наистина, орехите са богати на омега-3 мастни киселини, които помагат на човешкия мозък да работи по-добре.

Авокадо - матка

Авокадото напоследък си спечели много фенове и доста често се използва в рецепти за салати и други интересни ястия. Авокадото прилича по форма на матката. Плодът е богат на фолиева киселина, а както знаете, лекарите препоръчват на бременните жени през първите месеци да пият именно фолиева киселина, защото тя има благоприятен ефект върху развитието на детето в утробата.

Грейпфрут - женски гърди

Когато разрежете този полезен цитрусови плодове, можете да видите как той прилича на женска гърда. Това отново не е случайно.

Според проучване е установено, че в състава на грейпфрут се съдържат минерали и вещества,  които предотвратяват развитието на рак на гърдата при жените.

ЕТО КОИ СА НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИ

Моркови - очи

Когато разрежете морковите на колелца, на какво ви приличат? Точно така – на очи. Бета каротинът, който се съдържа в морковите, изключително много спомага за доброто здраве на очите и предпазва от болести.

Домати - сърце

Нарязаният домат много прилича на основният орган в нашия организъм - сърцето. За да бъде то здраво, трябва често да си похапвате домати. Те съдържат едно важно съединение- ликопин, което намалява риска от развитие на сърдечни заболявания.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама