Въглехидратите, които ви помагат да отслабвате


Въглехидратите, които ви помагат да отслабвате
Снимка: iStock/Guliver

Въпреки че повечето въглехидрати трябва да се избягват, има някои храни, които дори може да ви помогнат да отслабнете:

1. Нахут - богат на фибри, които засищат добре и спомагат при контрола на количеството приета храна, както и редица незаменими аминокиселини, полезни за добрия метаболизъм. Той пасва чудесно в зеленчукови супи и сосове със зехтин.

2. Царевица - съдържа протеини и витамини, които ви помагат да имате свежа и здрава кожа, коса и нокти и е ефективен помощник при метаболизиране на мазнините. Фибрите й стимулират работата на червата, а в комбинация с боб подпомага храносмилането и метаболизма.

ТОП 5 НА ХРАНИТЕ, ИЗГАРЯЩИ МАЗНИНИТЕ

3. Пълнозърнеста паста - е подходяща като основен продукт в храненето, защото съдържа бавни въглехидрати, които ви зареждат с енергия и пречистват тялото ви от токсини. Тя отлично се съчетава със зеленчуци, но обезателно я приготвяй леко твърда при дъвчене.

4. Зелен боб - съдържа калий, който укрепва мускулите и нормализира функцията на червата и силно се препоръчва на хора, които не консумират месо заради богатото му съдържание на протеин.

5. Аспержи - имат са богати на фибри и витамини, които ще ви помогнат за понижаване на кръвното налягане, изчистване на токсините от тялото и стимулиране на работата на сърцето.

6. Гъби - те са изобилие от фибри, но с ниска калорийна плътност (засищат добре срещу малко калории), а със своите аминокиселини, фосфор, натрий, витамини В, С и D те се превръщат в едно наистина полезна храна.

ГЛОРИЯ ИЗДАДЕ КАК ДЪЩЕРЯ Й СЕ Е ВТАЛИЛА

7. Картофи - обект на много спорове за качествата им. За предпочитане са печени или варени със зеленчуци и зехтин. На някои места по света (Балканите са сред тях), обаче, ги възприемаме добре и с животински продукти (месо, мляко, масло), което за болшинството е трудна за метаболизиране комбинация, от която се пълнее.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама