Забавят метаболизма: Никога не яжте тези две храни на закуска


Забавят метаболизма: Никога не яжте тези две храни на закуска
Снимка: iStock

Закуската често е нарича най-важното хранене за деня. Тя играе ключова роля в ускоряването на нашия метаболизъм и осигуряването на необходимата енергия за целия ден.

Изборът, който правим по време на закуска, може значително да повлияе на метаболизма ни и на това колко ефективно тялото ни изгаря калории през деня.

Вижте още: Учени: Бебетата родени в пандемията с изумителни промени в организма

Въпреки че една добре балансирана закуска може да помогне за подобряване на метаболизма, важно е да сте наясно с някои храни за закуска с високо съдържание на захар, които могат да попречат на тези метаболитни ползи.

Днес ви представяме две закуски, които трябва да изключите, ако искате да ускорите метаболизма си.

1. Сладка зърнена култура

Премахването на сладките зърнени храни от рутинната ви закуска може да бъде значителна стъпка към засилване на метаболизма ви и насърчаване на цялостното здраве. Много търговски зърнени култури са пълни с добавена захар, което дава бърз енергиен скок, последван от срив, който може да ви накара да се почувствате уморени.

Тези сладки зърнени храни обикновено имат много добавена захар и рафинирани въглехидрати, което повишава нивата на кръвната захар и инсулина, което води до по-бавен метаболизъм и увеличено натрупване на мазнини по корема.

Вижте още: Ето кои храни намаляват риска от диабет

2. Кисело мляко с аромати 

Много ароматизирани кисели млека в търговската мрежа са пълни с добавени захари, които, когато се консумират в могат да допринесат за увеличаване на теглото и да повлияят отрицателно на метаболитното здраве. Прекомерният прием на захар може да доведе до инсулинова резистентност, възпрепятствайки способността на тялото да регулира ефективно нивата на кръвната захар.

Прекомерната консумация на захар сутрин води до инсулинови скокове, насърчавайки складирането на мазнини и потенциално нарушавайки метаболитната функция с течение на времето. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Здраве


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама