Забравете за тези храни при главоболие


Забравете за тези храни при главоболие
Снимка: iStock

Храненето може да предизвика мигренна атака, но също така да я предотврати или поне да я омекоти, пише "Локално".

Храната, съдържаща натриеви нитрити и нитрати, може да причини главоболие, така че месните продукти трябва да бъдат изключени от менюто. Не се препоръчват хранителни продукти с добавки E102, както и готови сладкиши, но също и кисели краставички, независимо дали са домашни или купени.

Всички готови продукти трябва да се изхвърлят от менюто при главоболие. Защото не само имат много вредни добавки, но и рафинирана сол, която може да бъде стимул за мигрена. Затова използването на сол трябва да бъде намалено до минимум.

За хората, които страдат от мигрена, не са подходящи ферментиралите продукти от соя, кисело зеле, стари сирена, плодове и зеленчуци, които са от няколко дни. Ако имате често главоболие, не яжте месо, което не е съвсем прясно.

Така че тайната за предотвратяване на главоболие е много свежа храна. В допълнение, ключови са продуктите, богати на магнезий, така че се препоръчва ежедневното меню да е обогатено със зелени листни зеленчуци, слънчогледови семена, тиквички, зърнени храни, банани, авокадо и риба.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама