Здравословни ползи от хапването на малини


Здравословни ползи от хапването на малини
Снимка: iStock

Малините са много вкусни и ароматни. Но освен това те са изключително полезни. Хапвайте си малини по-често, защото те ще ви направят по-здрави.

Малини за повишаване на имунитета

Малината съдържа витамин С, каротин, калций, желязо, мед, йод и цинк. Само 200 грама малини осигуряват необходимата дневна доза от витамин С. Плодовете съдържат големи количества фолиева киселина, която е важна за синтеза на червени кръвни клетки, пренасящи кислород до всяка клетка в тялото. Това е важно и за космените фоликули, които се нуждаят от добро кръвообращение, кислород и хранителни вещества.

Малини за здраво сърце

Малините понижават риска от развитие на болести на сърдечно-съдовата система. Високото количество калий в малините се грижи за здравето на сърцето.

НАЙ-ДОБРИТЕ ЕСТЕСТВЕНИ ПРЕБИОТИЦИ

Малини срещу диабет

Малините контролират нивата на кръвната захар благодарение на високото количество фибри, които дават ценни здравословни свойства. Стабилните нива на кръвна захар са свързани както със заболявания като диабет, така и с обикновения прилив на енергия и последваща умора (при спадане на кръвната захар). Затова малините могат да са здравословна алтернатива, когато се събуди апетитът ви за сладко.

Малини за по-добро храносмилане

Многото вода и фибри в малините се грижат за здравето на храносмилателната система и е препоръчително малините да се приемат пресни.

Малини срещу възпаления

Малините съдържат антиоксиданти и танини, които предотвратяват възпаления на стомаха, костите и сърдечно-съдовата система.

Малини за отслабване

Добавете малините към всяка нискокалорична, плодове или детоксикираща диета и резултатите няма да са се забавят. За да отслабнете, хапвайте малини за закуска, за да стимулирате метаболизма, както и като междинно нискокалорично хранене.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама