4 груби грешки при онлайн пазаруването, които всички допускат


4 груби грешки при онлайн пазаруването, които всички допускат
Снимка: iStock/Guliver

През последната година всички, дори и най-големите привърженици на физическите магазини, се научиха да пазаруват онлайн – от храна до суичъри и готини пижами. Но сега, след като приехме нашата съдба и чакаме смс от куриера почти ежедневно, е време да станем експерти по електронната търговия. Ето кои са най-грубите грешки, които трябва да избягвате при онлайн пазаруване.

1. Пазарувате като „гост”

Да, може да бъде супер досадно да следите всичките си акаунти и нюзлетъри. Но по този начин често пропускате да печелите точки за лоялност и отстъпки. Регистрирайте се и вземете бонус за добре дошли (обикновено отстъпките варират между 5 и 15%). След това задайте предпочитанията си за електронна поща, за да не бъдете бомбардирани от сайта.

2. Не използвате виртуален портфейл

Дано да не сте човекът, който всеки път губи ценни минути, въвеждайки информацията на кредитната карта. Пазарувайте бързо и спокойно, използвайки виртуален портфейл – Paypal или Revolut. Тъй като информацията ви за доставка и фактуриране се съхранява във вашия профил, можете бързо да платите на различни търговци, без да се налага да въвеждате данни за всяка транзакция.

10 ПРИЗНАКА, ЧЕ СТЕ СУПЕР ИНТЕЛИГЕНТНИ

3. Не използвате филтри при търсене

Вдигнете ръка, ако сте разгледали десетки страници, търсейки идеалния модел, вместо просто да отделите време за настройване на филтрите за търсене. Така си и помислихме. Използвайте отметките на който и да е сайт за електронна търговия, за да изберете категорията, цвета, размера и марката на дрехата или артикула, за да си спестите време и неудовлетвореност.

4. Забравяте за политиката на връщане

За да избегнете ненужните угризения и похабени нерви, винаги проверявайте два пъти правилата за връщане на сайта, от който пазарувате. Можете също така да се насладите на спокойствие чрез програмите за защита на покупките и връщане с някои електронни портфейли. Ако вашата покупка е напълно различна от рекламираната или не ви става, много сайтове ще сменят размера или просто ще ви върнат парите, без да се налага да плащате доставка на обратно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама