6 цветя, които всъщност можете и да ядете


6 цветя, които всъщност можете и да ядете
Снимка: iStock

Много цветя са безопасни за консумация от хората и се използват в кулинарията по целия свят. Ето някои от най-популярните:

Рози

Листата и цветовете на някои видове рози се използват за приготвяне на десерти, сиропи и чайове.

Лавандула

Цветовете на лавандулата имат специфичен аромат и сладък вкус, като се употребяват за салати, сиропи и сладкиши.

Вижте още: Какви цветя да подарите на именик според ролята му в живота ви

Незабравки

Цветовете на незабравките имат приятен и леко сладък вкус, използват се за приготвяне на сиропи, сладкиши и напитки.

Виолетки

Цветовете на виолетките са ядливи и с тях се украсяват салати и десерти. Те са с нежен вкус.

Нарциси

Някои части от нарцисите, особено цветовете, могат да се консумират. Те имат леко сладък вкус и се използват за украса на салати и сладкиши.

Божур

Цветовете на божура се употребяват в азиатската кухня за приготвяне на различни ястия, включително супи и салати. Те имат леко горчив вкус.

Невен

Цветовете на невена имат леко пикантен вкус и се използват за приготвяне на супи, салати и дори за оцветяване на ястия.

Вижте още: Рожденото ви цвете издава какви сте

Бораго

Цветовете на борагото имат освежаващ вкус, малко наподобяващ на краставица. С тях се декорират салати, супи и коктейли.

 

Важно е винаги да бъдете сигурни, че цветето, което желаете да консумирате, е безопасно и не съдържа никакви токсични съставки. Ако не знаете със сигурност, най-добре е да се консултирате със специалист.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама