7 често задавани въпроса в Google и техните отговори


7 често задавани въпроса в Google и техните отговори
Снимка: iStock/Guliver

Има толкова много въпроси и толкова много неразгадани мистерии. За щастие, имаме интернет под ръка, така че можем да получим отговор на всеки въпрос, който ни вълнува. Факт е, че някои въпроси занимават умовете на милиони хора, съответно те се обръщат за помощ към Google. Ето кои са най-често задаваните въпроси и техните интересни отговори.

1. Защо котките обичат мивките?

Нашите космати приятели избират това на пръв поглед нелогична локация по различни причини. На първо място – мивките са студени, така че те се охлаждат там. Освен това, котките се чувстват в най-голяма безопасност в малки и високи пространства.

5 ЗНАКА ОТ ВСЕЛЕНАТА, ЧЕ НЕ СЛЕДВАТЕ ИСТИНСКИЯ СИ ПЪТ

2. Защо небето е синьо?

Няма нищо общо с отражението на океана. Всъщност синята светлина се разпространява по-лесно от другите цветове, тъй като нейните вълни са по-къси. Когато бялата светлина блести през атмосферата, въздушните молекули причиняват разсейване на синята светлина.

3. Защо котките мъркат?

Мъркането е начин за комуникация, особено между котенце и майка му. Интересното е, че мъркащата котка не винаги е щастлива. Вибрациите могат да бъдат предизвикани и от страх, нервност и стрес. Мъркането също е начин да привлечем вниманието си, особено за да ни накара да ги нахраним по-бързо.

4. Защо има високосна година?

29 февруари е високосен ден, който се появява в нашите календари през 4 години. Защо? В продължение на 4 години се натрупват няколко „излишни” часа, като по този начин се образува пълен ден. Добавя се двадесет и деветият ден, за да се гарантира, че истинската астрономическа година е последователна и загубеното време е възстановено.

5. Защо котките се страхуват от краставици?

Котките всъщност не се страхуват от краставици, а ги намират за заплашителни само, ако са поставени тайно зад гърба им. Смята се, че краставиците изглеждат като змии в котешките очи.

6. Защо пожарните коли са червени?

В миналото старите пожарни са били черни, но в последствие са боядисани в червено, за да се открояват. Другият потенциален отговор е, че на времето масово неплатени доброволци са работили в пожарните, така че са избрали най-евтината боя, която е червена.

7. Защо кучетата ядат трева?

Има 3 основни причини: Подобряват храносмилането си, лекуват глисти или се опитват да си набавят липсващи витамини. Със сигурност е добре да обърнете внимание на този факт, ако домашният ви любимец изведнъж започне да похапва трева.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама