7 факта за женското тяло, които надали знаете


7 факта за женското тяло, които надали знаете
Снимка: iStock

Вече знаем за невероятната издръжливост на женските тела, високият праг на болка и сме чували за разликата между мъжкото и женското разпознаване на цветовете. Днес ще споделим с вас още по-удивителни факти, които ще покажат една нова и неподозирана страна на женското тяло.

1. Женските вратове са по-подвижни

Забелязали ли сте как жените и мъжете се обръщат, когато ги извикат? Опитайте и ще видите, че мъжът обръща цялото си тяло, а жената само главата. Причината е в мускулната структура, която е по-еластична в тялото на жените. И все пак, трябва да внимавате, защото според проучване от Медицинския център на университета Лойола, жените изпитват болки във врата по-често от мъжете.

2. Жените имат чувствителен слух, докато спят

Този факт е резултат от еволюционен процес. Жените са чувствителни към шумове, докато спят, така че да бъдат събудени от плачещо бебе. Но добрата новина е, че това правило работи само за високи шумове. Говоренето в нисък регистър няма начин да събуди една жена.

6 ФАКТА, КОИТО ВИСОЧИНАТА НА ЖЕНАТА РАЗКРИВА ЗА ЛИЧНОСТТА Ѝ

3. Жените са по-рационални от мъжете

Въпреки общоприетото мнение, че жените са по-емоционални, а мъжете по-рационални, реалността е съвсем противоположна. Дебелата мозъчна кора при жените се свързва с по-високи резултати за когнитивна и обща интелигентност. Междувременно мъжете имат по-голям обем на мозъка, което играе голяма роля в емоциите и вземането на решения.

4. Жените формират по-силна привързаност

Причината е, че жените имат по-високи нива на окситоцин. Окситоцинът е така нареченият любовен хормон. Той насърчава привързаността, укрепва връзките и облекчава стреса. Окситоцинът е отговорен и за създаването на връзка майка-дете.

5. Женските тела се развиват и след 20-годишна възраст

Ако сте имали нездравословни тийнейджърски години, не е твърде късно да промените начина си на живот. Женските тела все още растат и се променят до около 22-годишна възраст. Така че, продължавайте да ядете банани и бадеми, те съдържат много калций, който наистина ще помогне да изградите силни и здрави кости.

6. Жените имат по-добра предразположеност към творчество

Мозъкът е мрежа с много проводници и връзки. Проучванията установяват, че мрежите в мозъка на жените са доста по-добре свързани, отколкото тези на мъжете. Това означава, че жените по-бързо създават причинно-следствени връзки, но в същото време лесно свикват с рутината.

7. Европейските жени имат по-бели кожи от европейците

Според ново изследване жените от европейски произход са два пъти по-склонни да бъдат естествено руси в сравнение с мъжете. Проучването предполага, че това е така, защото русите гени са по-устойчиви при жените и изчезват при мъжете. Това може да се случи и по еволюционни причини, защото русите жени са по-склонни да бъдат успешни във връзките си, а мъжете с тъмна коса се смятат за са по-привлекателни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Един имаше, който ме разплакваше. Обичах го, повече от всички, които ме разсмиваха..

Елиф Шафак, "Любов"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама