8 неща, които да НЕ правите в самолет според стюардесите


8 неща, които да НЕ правите в самолет според стюардесите
Снимка: iStock

Мислим си, че знаем абсолютно всичко, когато става въпрос за летене със самолет. Има ясни правила и съвети преди излитане, но истината е, че има много неща, които никой не ви казва, а могат значително да подобрят качеството на полета ви. Затова днес ще ви споделим 8 съвета от стюардесите, които ще гарантират безопасността ви на борда.

1. Не вдигайте сенниците по време на излитане и кацане

Когато самолет каца по тъмно, светлините се приглушават, за да помогнат на пътниците да се подготвят за евентуална авария. Очите ви ще свикнат с осветлението и ще можете да виждате по-добре извън самолета.

ТОВА СА НЕЩАТА, КОИТО МОЗЪКЪТ ВИ ОБОЖАВА

2. Избягвайте подвижните таблички

Табличките, които се пускат от седалките, са най-мръсните повърхности. Те често се използват като станции за смяна на памперси, например. Стюардесите почистват подносите веднъж на ден, което очевидно не е достатъчно често.

3. Недейте да спите по време на излитане и кацане

Прекарването на полета в сън изглежда като чудесна идея, но всъщност може да причини сериозно увреждане на ушите ви. Въздушното налягане в самолета се колебае по време на излитане и кацане. Може да се събудите с увреждане на тъпанчето или в най-лошия случай загуба на слуха.

4. Не пийте газирани напитки

Това ще ви накара да се почувствате уморени и болни. Газираните напитки също причиняват газове и киселини.

5. Избягвайте безплатните одеяла

Безплатните одеяла съдържат всякакви микроби, защото те просто се сгъват и използват повторно на следващия полет. Никой не ги дезинфекцира след всяка употреба, но все пак е възможно да получите изпрани одеяла, ако полетът ви е най-ранният.

6. Не поръчвайте вода в самолет, още повече лед

Водата в самолета не е толкова чиста, колкото си представите, тъй като излиза от огромни резервоари, които са трудни за стерилизация. Дори стюардесите не я пият. Разбира се, ледът се прави от същата вода от резервоарите. Едно проучване тества водите на самолетите в САЩ и показа, че 1 от всеки 10 самолета дава положителна проба за бактерия, наречена колиформ.

7. Не докосвайте бутона за пускане на водата

Това е едно от най-мръсните места в самолета. По-добре е да дезинфекцирате ръцете си веднага щом го натиснете през салфетка.

8. Никога не яжте яйца в самолет

За съжаление на борда няма баланс между вкусни яйца и безопасност. Освен това, често се готвят до такава степен, че са безвкусни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама