Ако правите тези 9 неща, ще сте щастливи сутрин


Ако правите тези 9 неща, ще сте щастливи сутрин
Снимка: iStock/Guliver

Много хора просто мразят да стават рано и винаги се събуждат в лошо настроение. Следвайте тези 9 съвета и всеки ден ще започвате с усмивка:

1. Разтягане в леглото

Отваряйки очи, като все още не ставате от леглото, протегнете се добре. Разтегнете ръцете и краката, протегнете гърба си, усучете врата си. Тези движения ще помогнат да събудите по-добре, неутрализирайки стреса и осигурявайки щастлив старт на деня.

2. Хубава музика

Ако сте свикнали да включвате телевизора сутрин и да слушате новините, които разказват за бедствия, злополуки, болести и политика, сами разваляте утрото си. По-добре си пуснете хубава музика или прочетете няколко страници от книга, която ви мотивира. Или може би е по-добре да отидете на балкона и да послушате звуците на природата – нещо прекрасно!

3. Направете си план от предната вечер

Веднага след събуждането е много трудно да се ориентирате какво трябва да направите днес, къде да отидете и какво да облечете. Опитайте се да помислите над всички тези неща, преди да си легнете, а на сутринта вече ще имате готов план за действие.

7 НАЧИНА ДА ПРЕВЪРНЕТЕ ЛОШИЯ ДЕН В ДОБЪР

4. Вземете си сутрешен душ

Не всеки има достатъчно време и мотивация за сутрешни упражнения, но всеки може да прекара 5 минути под душ. Изберете ароматен душ гел с ободряващи нотки. Използвайте го само сутрин, за да свържете миризмата му с щастлив старт на деня.

5. Правилна атмосфера

Проучванията показват, че добре обзаведената стая прави човек по-щастлив. Затова препоръчваме да обърнете внимание на интериора на вашата спалня. Поставете нещо скъпо за вас на нощното си шкафче, което ще ви развесели сутринта. Това може да бъде например снимка на детето ви, родителите ви или любимия човек.

6. Създайте своя сутрешен ритуал

Това може да бъде чаша кафе в тишина или кратка медитация. Подарете си 10-15 минути, през които да не мислите за належащи проблеми, а напълно да се вслушате във вътрешния си свят. Нека това бъде време само за вас!

5 НЕЩА, КОИТО ПЕРФЕКТНАТА ЖЕНА ПРАВИ ВСЕКИ ДЕН

7. Пуснете свеж въздух и слънчева светлина в стаята

Този ритуал ще ви помогне да се събудите и да се заредите със силата на природата. Не се страхувайте да отваряте прозорците дори през зимата. Прохладният въздух работи по-добре от всяко кафе!

8. Изпийте чаша вода и си направете закуска

Чаша топла вода на празен стомах е полезна за метаболизма ви, а питателната закуска ще ви даде сила и енергия за следващите няколко часа. Не пренебрегвайте тези навици, те трябва да са основният ви сутрешен ритуал.

9. Не отлагайте домакинските работи за сутринта

И последният съвет. Сутрин, която започва с почистване на къщата, миене на чинии или подреждане на дрехи, няма как да е много приятна. По-добре е да се справите с всички тези неща вечерта. Научете се да се борите с навика да отлагате всичко "за по-късно".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама