Дресьор: Това са 5-те най-чести причини кучето да не ви слуша


Дресьор: Това са 5-те най-чести причини кучето да не ви слуша
Снимка: iStock

Забелязвате ли, че кучето ви понякога не ви слуша? Не се притеснявайте, не сте сами. Много собственици на кучета прекарват време в изучаване на непокорството на кучетата си, но според дресьорката Джил Хасеворт в повечето случаи това не трябва да ви тревожи.Когато кучето ви отказва да ви се подчинява и не прави това, което искате, това не означава, че е нарочно, за да ви дразни.

Вижте още: Рекордите на Гинес със специално издание за най-забавни и странни рекорди (ВИДЕО)

Хасеворт посочва петте причини, поради които кучето ви не отговаря на вашите команди:

Болка

Ако вашето куче е апатично и незаинтересовано, когато му давате определени команди, то може да има здравословен проблем и да изпитва болка. Други признаци, че кучето изпитва болка, включват безпокойство и агресия, така че ако подозирате, че болката може да е водещият фактор зад отказа на вашето куче да ви слуша, препоръчваме да го заведете на ветеринар възможно най-скоро. 

Страх или стрес

Много емоции като страх или стрес блокират частта от мозъка на кучето, която отговаря за мисленето, така че то често не успява да реагира навреме.

Смяна на местоположението

Според дресьорката само, защото кучето ви се подчинява на всички команди в дома, това не означава, че то ще може да го прави навън, докато е на разходка. В тези моменти кучето има безброй разсейвания около себе си и не успява да се съсредоточи върху вашите команди. Тя съветва, че ако искате кучето ви да е тихо, когато обядвате в ресторант, е важно да го обучавате и в тази обстановка, а не само у дома.

Кучето не разбира какво искаш от него

Въпреки че сте го научили на няколко команди, в определени ситуации кучето може да не разбере какво искате от него.

Вижте още: Учени: Потискането на лоши мисли може да бъде здравословно 

Инат

Инатът при кучетата е същият като при хората. Кучетата обикновено правят това, което искат.

Следващият път, когато почувствате, че кучето ви не слуша, помислете за съветите по-горе и вижте дали има причина за безпокойство. Ако смятате, че вашият домашен любимец има здравословен проблем и изпитва болки, препоръчваме да се свържете с ветеринарен лекар или квалифициран треньор.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама