Ето как да стържете сирене и кашкавал като професионалист


Ето как да стържете сирене и кашкавал като професионалист
Снимка: iStock

Повечето ястия са по-вкусни с настъргано сирене, кашкавал или пармезан. Но понякога рендето стърже не само върху сиренето, но и върху нервите ви. Така че не е изненадващо, че много хора предпочитат да купят предварително настърган и опакован продукт от магазина. Въпреки че това не е непременно лоша идея, със сигурност крайният не е толкова свеж и вкусен.

Лесен домашен тор, с който цветята ще растат като луди

Всъщност предварително настърганото сирене съдържа доста съставки, предназначени да го предпазят от разваляне и слепване. Те могат да включват консерванти като целулоза на прах, картофено нишесте и натамицин (за проблема с мухъл). Въпреки че нито едно от тях не е вредно по своята същност, малко или много вкусът се променя.

Добрата новина е, че е по-лесно от всякога да настържете сиренето бързо и безболезнено с този лесен трик. Всичко, което е необходимо, е тънък слой зехтин (олио), за да премахнете неприятностите от този процес.

Преди да настържете, просто намажете зехтин или олио от двете страни на рендето! След това започнете да настъргвате и гледайте с удовлетворение как парченцата настъргано сирене падат в купата – без да залепват, да се чупят или трошат. Това също улеснява измерването на точното количество настъргано сирене, тъй като половината от него не се намира в различните ъгли и пукнатини на самия инструмент.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама