Ето кои са сортовете, от които се получава най-хрупкавото кисело зеле


Ето кои са сортовете, от които се получава най-хрупкавото кисело зеле
Снимка: iStock

Октомври е месецът, в който всички вперват поглед в предстоящата зима. Ето защо не е изненада за никого, че тогава масово се пекат чушки, затварят се туршии и разбира се – бидони с кисело зеле.

Правенето на кисело зеле като цяло не е голяма философия, стига да сте спазили правилните пропорции на съставките и да сте уцелили идеалния момент на слагането в бидона. Мнозина обаче забравят една важна подробност, която може да „спъне“ цялата ви зимнина. А именно – сортът на зелето.

Не всички зелки стават за направата на кисело зеле. Единствените сортове, които стават за кисело зеле са кьосе, балкан и сармалин, който идва от Сърбия.

Тези три сорта са единствените, които са подходящи както за прясна консумация, така и за кисело зеле. Кьосето и сармалинът са дребни зелки, а балкан е значително по-едро. Който от трите варианта да изберете, ще имате хрупкаво и вкусно зеле.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама