Мусака с пържено зеле и картофено пюре


Мусака с пържено зеле и картофено пюре
Снимка: iStock

Представяме ви една по-различна мусака, която със сигурност ще ви хареса.

Необходими продукти:

500 г кайма

1 малка кисела зелка

500 г картофи

1 глава зрял лук

1 морков

щипка сол

щипка индийско орехче

1 к.ч. доматен сок

Начин на приготвяне:

Каймата се слага в купа. Картофите се варят до омекване в подсолена вода. Лукът и морковът се почистват и измиват. Рендосват се и се добавят при каймата. Продуктите се объркват. Съдът се покрива с фолио. Зелката се почиства, измива и реже на ситно. Запържва се в тиган. Бърка се непрекъснато да не загори. След около 15 минути, запърженото зеле се оттегля настрана. Към каймата се добавя доматен сок, сол, индийско орехче, червен пипер и мащерка. Омесва се наново. Взема се гювеч. На дъното се разпределя половината от каймата. Върху нея се слага пърженото зеле и картофено пюре. Така се реди до приключване на продуктите. В тигана се налива половин чаена чаша вода. Разклаща се колкото водата да обере мазнината. С този сос се полива ястието. Гювечът се покрива с плътно с алуминиево фолио. Поставя се капакът на глинения съд. Ястието се пече час и половина на умерена фурна. След готовност се маха фолиото. Оставя се да допече на изключена фурна.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Рецепти


Реклама
Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама