Ето къде е най-красивата елха в Европа (ВИДЕО)


Ето къде е най-красивата елха в Европа (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Коледа е най-любимият християнски празник, затова не е изненада, че всеки дава максималното от себе си, за да го отбележи подобаващо.

Румънският град Крайова е домакин на най-красивата коледна елха в Европа. Изборът е направен сред 25 дръвчета от известни коледни базари в европейски градове като Лондон, Виена, Варшава, Будапеща, Прага, Инсбрук и Талин от платформа за насърчаване на туризма.

„Повече от 800 000 пътници от цял свят научиха за високото над 20 метра дърво, но също и за Коледния базар в Крайова с неговите къщички, греяно вино и сладкиши. Коледната елха в Крайова е част от магията на историята на Андерсен, където Ледената кралица е главен герой“, казват от кметството. Те се надяват да привлекат възможно най-много туристи тази година.

Вижте още: Какво се случва, ако всяка вечер горите по 1 дафинов лист

„Крайова се превръща в коледната столица на Румъния и една от най-добрите коледни дестинации в Европа. С няколко автентични коледни зони, творчески работилници за деца, атракциони, концерти и стотици хиляди празнични светлини", се казва в описанието, направено от Юръпиън бест дестинейшънс (European Best Destinations) - една от най-важните платформи за промоция на туризма в Европа и официален партньор на Европейската комисия.

Тази година коледният базар в Крайова е осветен с над два милиона лампички. На централния площад е издигната 5-метрова фигура на Снежната кралица. Специално за събитието от Нидерландия e докарано най-голямото и най-високотехнологичното виенско колело, което някога е монтирано в Румъния.

Миналата година Коледният базар в Крайова беше класиран на трето място по красота в Европа.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама