Избраха цвета на 2022 година


Избраха цвета на 2022 година
Снимка: Instagram

В продължение на 22 години „Цветът на годината“ на Института Пантон влияе върху разработването на продукти и тенденции в множество индустрии, включително модата, интериорния, индустриалния и графичния дизайн. За първи път обаче, институтът създава чисто нов цвят: PANTONE® 17-3938 Very Peri е динамично синьо с ярък, виолетово-червен подтон, предназначен да се асоциира със светещите сензорни екрани на дигиталния свят и творческите възможности на бъдещето.

Според Института създаването на нов цвят за 2022 само по себе си е символично за промените, които се случват в света в момента, след интензивен период на изолация и несигурност. Подобно на миналогодишната селекция от два цвята – спокойно сиво Ultimate Grey и слънчево жълто Illuminating, изборът на Very Peri е бил до голяма степен повлиян от желанието за преодоляване на пандемията от COVID-19 и притесненията за околната среда.

За да улови тези влияния, институтът залага на синьо (цвят, свързан с вярност и постоянство) с нотка на червено (което често предава енергия и вълнение) за неочаквано топъл лилав оттенък, който говори за иновация и ново начало.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама