Как да правите "екологичен" секс


Как да правите "екологичен" секс
Снимка: iStock/Guliver

Когато хората търсят начин да намалят въглеродния си отпечатък, сексът обикновено не е едно от първите неща в списъка. Все пак изглежда има различни начини, по които сексуалният живот може да стане "по-екологичен".

Една от мерките, на които медията обръща главно внимание, е свързана с контрацептивите. Според Фонда на ООН за населението, годишно се произвеждат 10 милиарда презервативи, повечето от които са били изхвърлени неправомерно, след като са били използвани. Причината за въглеродния отпечатък от тях е, че са изработени от синтетичен латекс и нерециклируеми химикали. Смазочните материали се произвеждат от петролни продукти. Опаковката на тези продукти също е съставена от продукти, които обикновено се изхвърлят, без да се рециклират.

В миналото една от алтернативите на днешните презервативи е била използването на агнешко или свинско черво. Тази "технология" е позната още от времето на Римската империя, но не е съвършена, тъй като органичната структура на този вид контрацепция не позволява предпазване от полово предавани болести.

В днешно време и с напредъка на търсенето на решения против увеличаване на СО2, в интернет има предложения за различни заместители на конвенционалните презервативи и други сексуални атрибути. В TikTok например се появи видео, което показва как да си направим "домашен" лубрикант от пчелно нишесте и вода.

Секс играчките също са сред основните замърсители, тъй като са предимно пластмасови. Днес на пазара в този сегмент има различни "зелени" предложения като аксесоари от метал, стъкло и дори такива, които се захранват от соларни панели.

Има обаче и други аспекти на любовния живот, които са свързани с генерирането на въглероден отпечатък и могат да бъдат устойчиви, пише "Би Би Си". Примерите, цитирани от експертите, включват използването на по-малко гореща вода при къпане преди и след секс, както и изключване на осветлението по време на акта.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама