Как да се мотивирате и да бъдете щастливи, когато се събудите


Как да се мотивирате и да бъдете щастливи, когато се събудите
Снимка: iStock

Рано сутринта. Алармата звъни. Коя е първата мисъл, която ви идва наум, когато отворите очите си? "Наистина не искам да ходя на работа днес", "Предстои ми толкова дълъг ден, ужасно е" или "Да, нова седмица е! Очаквам да свърша толкова много неща." Какъвто и да е отговорът ви, задайте си тези въпроси: Какво ме кара да се чувствам немотивирана?, Какво ме кара да се чувствам негативно или положително относно понеделник? Как да се мотивирам?

Това, което чувствате, че ви се прави или че не ви се прави, се свежда до едно. И това е мотивацията. Силата или липсата на мотивация продължава да ви кара да преодолявате предизвикателства и препятствия за постигане на целите си.

Без мотивация ще се откажете след няколко неуспешни опита или дори при първото трудно предизвикателство, с което се сблъскате. Или просто ще останете там, където сте: нещастни, но без да правите нещо, за да промените това.

Независимо дали го осъзнавате, или не, мотивацията е огромна сила в живота ви и трябва да се използва, за да се развивате и да се наслаждавате на всичко, което правите ежедневно.

За да се почувствате вдъхновени, трябва да се гмурнете надълбоко. Само четенето на мотивиращи цитати, насърчаването от приятел или дори духовен гуру няма да ви помогнат да изградите устойчива мотивация в дългосрочен план.

Мотивацията е "поток". Позволете ни да ви помогнем да разберете по-добре този мотивационен "поток", като го разбием на 3 слоя:

1. Ядро - цел.

2. Поддръжка - благоприятност.

3. Повърхност – признание.

Най-важната движеща сила зад вашия мотивационен поток е неговото ядро ​​- вашата цел. Тя е това, което разграничава мотивираните от демотивираните хора.

ИНТЕРЕСНИ ФАКТИ ЗА ГЕНИТЕ В ЧОВЕШКИЯ ОРГАНИЗЪМ

Вторият слой - поддръжка, известен също като "благоприятност", е това, което поддържа вашите цели. Те могат да увеличат мотивационното ядро, което имате, или да ускорят инерцията, която изграждате. По принцип те създават благоприятни обстоятелства, за да вървят нещата гладко.

Третият слой - повърхност, известен още като "признание", обхваща всеки тип външно влияние, което може да ви даде мотивация. Може да дойде под формата на уважение или признание, като комплименти и похвали. Или може да бъде емоционална подкрепа чрез насърчаване, обратна връзка и конструктивна критика. Това може да бъде и принадлежност, когато имате взаимни другари или приятели, които споделят една и съща цел. Обикновено това е, което виждате на повърхността, когато гледате другите хора. Виждате външното признание, уважение и одобрение, което получавате.

Щастието не трябва да бъде неясен термин или илюзия, която непрекъснато преследвате, без да виждате край. Намирайки истинската си мотивация, ще бъдете една крачка по-близо до осъзнаването на вашето щастие и намирането на смисъл във всички неща, които правите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама