Как да се отървете от миризмата на лук


Как да се отървете от миризмата на лук
Снимка: iStock

Ако сте сред почитателите на лука, със сигурност не искате другите да знаят за вашата любов към него.

Неприятната миризма след консумацията му е основен недостатък. Всички знаем колко е полезно да се консумира лук, но понякога го избягваме заради специфичния аромат.

Обикновено след консумацията му се запътваме към банята, за да измием старателно зъбите си. В случая е задължително да се използва и конец за почистване на пространствата между тях, както и ментов разтвор за изплакване на устата.

И за крайна победа над миризмата на лука е добре да се дъвче дъвка. Но ако не разполагате с четка и паста за зъби, сдъвчете няколко стръка пресни билки като босилек, кориандър, магданоз или маточина. Запознайте се и с другите методи за туширане на неприятната миризма.

Кафе или лате

Можете да пиете лате или да сдъвчете няколко зърна натурално кафе - известно е, че то се справя добре с миризмите. Може да опитате и с половин чаена лъжичка смляно кафе, което трябва да се задържи в устата за няколко минути.

Млечни продукти, ядки, канела и плодове

Млечни продукти (мляко, кисело мляко, кефир, заквасена сметана), ядки (бадеми, орехи или ананас ), канела, лимон, ябълка и ананас - това са част от надеждните средства за премахване на неприятната миризма на лука.

Мирис на лук по ръцете

Най-лесно е да се справите с този проблем. Много от гореспоменатите средства ще помогнат - сол, кафе, оцет, лимонов сок.

Просто измийте ръцете си със сапун и след това втрийте стрък пресен босилек или естрагон в дланите си.

Ако решите да натриете ръцете си със сол, не забравяйте да използвате овлажнител - солта силно изсушава кожата.

В случая помага и втриването на мокра захар в ръцете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама