Как изглеждат създателите на световно известните марки


Как изглеждат създателите на световно известните марки
Снимка: Getty

Много от нас са си играли с Барби и са носили Adidas поне веднъж в живота си. Ежедневно сме заобиколени от марки, за които обаче не знаем много. Но как всъщност изглеждат хората, които са дали имената си на тези огромни корпорации? Оказва се, че „Tiffany&Co.“ е приятно изглеждащ джентълмен, докато куклата Барби е кръстена на истинско момиче.

Harley Davidson

Когато Уилям Харли и неговият приятел от детството Артър Дейвидсън започват да работят по модела на малък двигател през 1901 година, те не са знаели, че ще станат основатели на най-голямата фирма за мотори. По-късно още трима приятели се присъединяват към експеримента им. Компанията се развива бързо и през 1905 година те започват да продават мотоциклети в много ограничени количества.

7 ТРИКА ЗА ПЕРФЕКТНИ INSTAGRAM СНИМКИ ОТ БЛОГЪРКИТЕ

Fred Perry

Марката за дрехи е основана от професионалния тенисист Фред Пери. Всичко започва в края на 40-те години, когато той и Тиби Вегнер, австрийски футболист, създават първата лента за пот. По-късно двамата създават своята версия на тенис риза.

Alexander McQueen

Алекзандър Маккуин е английски моден дизайнер от Лондон, който е бил и главен дизайнер на модната линия Louis Vuitton Givenchy. В ранните си години той работи в шивашки магазин, създавайки театрални костюми. Алекзандър използва много от похватите и стилистиките, които научава там, в бъдещите си колекции.

Vans

Марката, която произвежда обувки и облекла за скейтбордисти, е започнала своето начало като малък магазин, основан от братята Пол и Джеймс Ван Дорен, заедно с Гордън Лий. В деня на откриването компанията е произвела само 3 чифта обувки. През 1976 година е създадено прочутото лого “Off The Wall”. Този жаргон е използван масово от скейтбордистите, които са правили трикове в празни басейни.

Adidas

Адолф “Ади” Даслер е немски обущар, изобретател и предприемач, който основава една от най-популярните компании за спортно облекло - Adidas. Първоначално Адолф работи с брат си Рудолф, но през 1948 година те се разделят и започват да работят самостоятелно. Между другото, Рудолф също е обущар и основава компанията за спортни облекла Puma.

Tiffany & Co.

През 1837 година Чарлз Луис Тифани и неговият училищен приятел отварят първия си магазин, след като заемат пари от баща си. Те продават канцеларски материали и подаръци, но по-късно включват в асортимента си стъклария, порцелан, прибори за хранене, часовници и бижута. През 1853 година компанията е реорганизирана под името Tiffany and Company.

Barbie

Много хора знаят, че куклата Барби е кръстена на дъщерята на Рут Хендлър, Барбара. Но много малко знаят как изглежда тя всъщност. Между другото, куклата има богата биография, която няма нищо общо с живота на Барбара Хендлър.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама