Каква е разликата между свинско бонфиле и контрафиле?


Каква е разликата между свинско бонфиле и контрафиле?
Снимка: iStock

Свинското месо е широко застъпено в българската кухня и редовно консумирано във всеки дом. Контрафилето (още познато ни като каре и рибица) и свинското бонфиле не са взаимнозаменяеми и изглеждат доста различно.

Вижте още: Пастарма или пастърма – как се пише правилно?

Контрафилето се изрязва от гърба на животното. Може да се продава с кост или обезкостено. Разфасовките, които са с кост, но с отстранена задна кост и подрязани ребра, понякога се наричат свински ребра. Свинското филе е голямо парче месо, покрито е с дебел слой от мазнини и може да бъде нарязано на пържоли.

Свинскто бонфиле е мускул с месо, който се намира по продължение на ребрата и е част от контрафилето, но самостоятелно обособена на тънко руло. То е крехко въпреки мускулните жилки, в които е обвито. Мазнините са малко, затова при неправилно готвене рискувате ястието да стане сухо.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама