Какво издава за вас стилът ви на писане онлайн


Какво издава за вас стилът ви на писане онлайн
Снимка: iStock/Guliver

Може и да ви звучи странно, но стилът ви на писане на текстови съобщения казва много за вашата личност. В крайна сметка, в 21 век това е начинът, по който от една страна създавате връзки с хора, които току-що сте срещнали и тепърва опознавате, а от друга - градите отношения с тези, които обичате. Ето защо е важно да разберете как вашата личност влияе върху стила ви на текстови съобщения.

1. Не отговаряте, докато не измислите перфектния отговор

Вие се стремите да правите всичко правилно и „под конец”- и това включва съобщенията, които изпращате. Като се има предвид колко практична личност сте, вашият стил на писане обикновено е по-директен и фактически. По-вероятно е да изпратите съобщение на някого, за да изясните плановете си за уикенда, отколкото да пуснете забавен гиф.

7 НЕЩА, КОИТО ЦВЕТЪТ НА ОЧИТЕ ИЗДАВА ЗА ВАС

2. Стремите се да отговаряте бързо, макар и с кратки изречения

Вие определено сте от хората, на които може да се разчита да отговорят бързо, ако получат спешен въпрос. Може би сте твърде съпричастни към чуждото време, а може би и нетърпеливи да влезете в комуникация. Понякога отговаряте с „Да” и „Не”, но винаги търсите начини да улесните или подобрите живота на другите, така че ако някой ви изпрати съобщение с въпрос или проблем, няма да губите време, предлагайки грижовен, състрадателен и полезен отговор.

3. Винаги влагате доза хумор и остроумие

Вашите съобщения са склонни да имат енергичен, ориентиран към действие тон, подкрепен от поне няколко емотикони. Стремите се съобщенията, които изпращате, да вдъхнат усмивка. Вие отлично усещате какво иска получателят и конструирате съобщението така, че да е чуто и добре прието.

4. Обичате да отговаряте с песни, цитати и гифчета

Винаги ще намерите начин да се свържете по креативен или уникален начин, например като изпратите линк към песен, която ви напомня за даден човек, или като използвате метафори, сравнения и цветен език, за да илюстрирате вашите мисли и чувства. Като цяло комуникацията за вас, макар и онлайн, е някаква форма на изкуство, затова влагате много в нея. Ако пък думите ви предадат в даден момент – винаги има гифчета.

5. Пишете сковано, а понякога официално

Вие определено не сте човек, който изпраща завоалирани или емоционално разкриващи съобщения и според вас емотиконите са направо безполезни. Въпреки че стилът ви на писане изглежда скован и твърде формален, това е само защото вашият начин да се сближите с някого е споделянето на знания, а не на чувства.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не е важно какво получаваме. Важно е какви хора ставаме, какъв е нашият принос...това дава смисъл на живота ни.

Тони Робинс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама