Карма: Какво представлява и кои са основните ѝ закони


Карма: Какво представлява и кои са основните ѝ закони
Снимка: iStock

На санскрит карма означава „действие“. Според експертите често има погрешни схващания за това какво всъщност представлява кармата и как тя се отнася към живота ни. Днес ще хвърлим светлина върху това какво точно представлява кармата, философията зад нея и нейните основни принципи.

Какво всъщност е карма?

Истинската дефиниция за карма може да варира в зависимост от това кого питате. Някои хора се придържат към традиционното значение, основано на източните религии, докато други го тълкуват от по-скоро западен възглед за доброто и лошото.

Най-общо казано, кармата е възгледът за причинно-следствената връзка, при който добрите мисли, дела и думи могат да доведат до благотворни ефекти, докато лошите мисли, дела и думи могат да донесат вреди. Мнозина са на мнение, че можем да променим пътя на живота си чрез изборите и мислите, които ежедневно правим.

5 ЗНАКА ОТ ВСЕЛЕНАТА, ЧЕ НЕ СЛЕДВАТЕ ИСТИНСКИЯ СИ ПЪТ

Кои са законите на кармата?

Всичко на този свят е енергия, включително вашите мисли и емоции. Така че по същество всичко, което правите, създава съответна енергия, която се връща при вас под някаква форма.

Имайки това предвид, мислете за законите на кармата като насоки, които да следвате, докато преминавате през ежедневието си.

1. Законът за причината и следствието

Когато повечето хора говорят за карма, те вероятно имат предвид великия закон за причината и следствието. Според този принцип, каквито и мисли или енергия да изхвърлите, вие ги получавате обратно. За да получите това, което искате, трябва да въплъщавате и да сте достойни за тях. Концепция, позната на български като „Каквото посееш, това ще пожънеш.”

2. Законът на сътворението

За да накарате нещата да се случат в живота ви, трябва да предприемете действия, вместо да чакате нещо магически да дойде свише. Вие сте създател на това, което искате, въз основа на вашите намерения. Какво трябва да освободите, за да можете да създадете място за нещото, което искате да се появи?

3. Законът за смирението

Той се основава на принципа, че трябва да бъдете достатъчно смирени, за да приемете, че настоящата ви реалност е резултат от вашите минали действия. Например, ако обвинявате колегите си за лошото си представяне на работа, трябва да приемете, че сте създали тази реалност в някакъв минал момент.

4. Законът на растежа

Растежът започва вътре в нас. За да оформите положително света около вас, трябва да започнете от себе си. Истинската промяна започва с това, над което имате контрол.

5. Законът за отговорността

Това е напомняне, че всичко, което ви се случва в живота, е заради вас, дори да не го осъзнавате към настоящия момент. Вие сте продукт на изборите, които правите.

6. Законът за връзката

Всичко във вашия живот, минало, настояще и бъдеще, е свързано. Това, което сте днес, е резултат от предишните ви действия. И това, което ще бъдете утре, ще бъде резултат от вашите действия днес.

7. Законът за фокуса

Фокусирането върху твърде много неща наведнъж може да ви забави и да доведе до разочарование и негативизъм. Ето защо законът на фокуса ви насърчава да се концентрирате върху едно нещо в даден момент.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама