Най-добрите кристали срещу тревожност и стрес


Най-добрите кристали срещу тревожност и стрес
Снимка: iStock/Guliver

Искате да преодолеете безпокойството си? Известно е, че всеки кристал има свои уникални лечебни свойства. Някои са страхотни за защита и увереност, докато други могат да донесат изобилие и успех. По-долу ще опишем някои кристали, които са отлични за облекчаване от тревожност и стрес.

Тъй като те не са толкова много, препоръчвам да експериментирате с няколко различни, за да намерите кристалите, с които най-добре си резонирате, и които работят най-добре за вас:

1. Планински кристал

Наречен още "Главния лечител", това е един камък, който трябва да имате задължително в своя кристален лечебен комплект. Чистият кварц може да се използва за лечение на проблеми от миналото и настоящето и може да се използва за всякакъв проблем свързан с ум, тяло, както и за духовна и емоционална работа.

Много пъти тревожността произтича от проблеми, възникнали в миналото, които продължават да оказват влияние на ума ви. Чистият кварц може да бъде програмиран да лекува всеки проблем от миналото ви, така че можете да го използвате, за да работите върху емоционалния си багаж и да се свържете с по-висшото си Аз. Препоръчвам такъв с български произход или хималайски кварц.

2. Син дантелен ахат

Вероятно един от най-добрите кристали за тревожност и стрес, синият дантелен ахат е прекрасен камък, които има успокояващи енергии. Простото му държане или медитацията с този камък помага да се успокоят нервите заради неговите успокояващи вибрации.

Това е страхотен камък за бижу, ако се чувствате разтревожени постоянно поради някакви причина. Като камък за гърлената чакра, синият дантелен ахат помага да се изразявате спокойно, така че да не се колебаете, което може да се случи, ако сте прекалено тревожни или стресирани.

Носете го като гривна или висулка или го носете със себе си в джоба и го дръжте в ръка, когато се почувствате претоварени или се появи усещане за безпокойство. Ще ви помогне да мислите и говорите по-рационално и да останете спокойни.

3. Розов кварц

Универсалният камък на безусловната любов, розовият кварц символизира любовта от всякакъв вид и предизвиква вибрации на любов, хармония и състрадание. Да можеш да обичаш и по-важното – любовта към себе си е от решаващо значение за самолечението, тъй като започваш да поставяш себе си на първо място и да се занимаваш с изцеление на проблемите, причиняващи стрес и тревожност. Розовият кварц също помага при преодоляване на емоционални проблеми и страх, които често са първопричината за безпокойството. Като камък на сърдечната чакра, розов кварц ви дава възможност да простите и да се пуснете по течението, което може да бъде много освобождаващо, давайки ви възможност да продължите напред.

Носете го като бижута, дръжте го или медитирайте с него, за да балансирате емоциите си и да ви донесе спокойствие, когато се чувствате притеснени. Това също е чудесен камък, който да поставите във вашия дом или офис, за да поддържате обстановката спокойна и в хармония.

 

4. Цитрин

Известен още като камък за просперитета и изобилието, цитринът е отличен камък за повишаване на вашите енергийни нива и замяна на отрицателна енергия с положителни вибрации. Камъкът на радостта цитринът се нарича още и „камъкът на търговеца“, тъй като може да помогне за привличане на просперитет чрез разтваряне на блокажи, свързани с финанси.

Ако се тревожите за финансите си и искате да привлечете изобилие, носете цитрин като бижута или го носете върху себе си. В стресово време цитринът ще помогне за повишаване на енергийните нива чрез заземяване на отрицателната енергия и съживяване на ума, като ви помогне да се отлепите и да продължите напред.

5. Опушен кварц

Ако често се заемате с тревожни мисли свързани с инциденти или умът ви винаги е „зает“, опушеният кварц може да помогне да го успокоите със своята мощна способност да успокоява, отпуска и управлява напрежението.

Носен от войници в битка, опушеният кварц помага за преодоляване на страха за да се справят със ситуации изискващи смелост. Това помага за справяне с проблеми свързани с тревожността, които често се коренят в страх и се нуждаят от стимул за смелост, за да бъдат изкоренени и да се справите с тях по-лесно.

Носете камъка като гривна, за предпочитане докосвайки кожата, за да останете винаги съсредоточени, по-добре да издържате на проблемни ситуации, с каквито се сблъскате в живота като ги решавате с необходимата смелост. Предпазва и шофьорите от случайни инциденти.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама