Натурални и ефективни лекове на стрес


Натурални и ефективни лекове на стрес
Снимка: iStock/Guliver

Лайка

Според проучване, билката, която се е зародила в Европа и Азия, и най-често се консумира като чай, е идеално средство за потискане на мускулни спазми, както и главоболие. Лайката има успокояващ ефект както за тялото, така и за ума.

Забележка: Бременните жени и тези, които са алергични към сено или амброзия трябва да се консултират с лекуващия си лекар, преди да използват лайка.

Аромат на лавандула

Случва ли ви се да не успявате да се наспите добре и да сте претоварени от работа? Опитайте лавандулова ароматерапия, която ще ви успокои и накара да се почувствате по-добре. Лавандулата е доказано природно средство, което лекува безсънието. Предлага се под различни форми като изсушени цветове, етерични масла лосиони за тяло, чайове и свещи. 

Сладки картофи

Сладки картофи са идеалната анти-срес храна, поради сладкия си аромат и вкус, както и висока концентрация на въглехидрати. Те също така са богати на фибри, което помага за лесното смилане на  храната по бавен и сигурен начин, и благодарение на тях ще се чувстват  физически и емоционално удовлетворени за по-дълго време.

ЯЖТЕ ТЕЗИ ХРАНИ И ОТСЛАБВАЙТЕ

Черен шоколад

За всички любители на шоколада, радвайте се! Ето още един повод да си похапвате това сладко изкушение. Едно скорошно проучване, установи, че яденето на няколко парченца черен шоколад може да намали стреса, хормони кортизол и катехоламините в организма, което помага за намаляване на тревожността. Освен това това, да не забравяме,че шоколадът ни прави по-щастливи и енергични. Затова, давайте, похапнете си любимия шоколад, но не прекалявайте.

Фъстъчено масло

Ако сте твърде неспокойни и раздразнителни напоследък, за вас идеалният лек е фъстъченото масло. Фъстъците са богати на витамин В6, който помага за регулиране на кръвната захар и стабилизиране на настроението”. Изберете натурално фъстъчено масло, за да избегнете излишната захар, която би могла да възпрепятства ​​положителното въздействие на B6. Може и да си похапвате фъстъци, ако те са сред любимите ви храни.

Пълнозърнести храни

Имате нужда от нещо, което да ви накара да се почувствате щастливи? Опитайте лека здравословна закуска от въглехидрати, която ще предизвика освобождаването на серотонин, невротрансмитер, известен като "хормона,който ви кара да се чувствате добре". Много бързо ще се заредите с енергия, ще се почувствате спокойни, отпочинали и щастливи.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама