От Apple: Не слагайте мокри телефони в ориз


От Apple: Не слагайте мокри телефони в ориз
Снимка: Istock

Всички поне веднъж сме мокрилили техника без да искаме. Логичното продължение на тази малка злополука е да сложим "пострадалото" устройство в купа, пълна с ориз.

Но това съвсем не е добър вариант според производителите. Това съветва потребителите на iPhone в специално обръщение компанията производител Apple. Въпреки популярността на техниката, експертите отдавна предупреждават да не се прилага, тъй като тестовете показват, че тя не работи, съобщава Би Би Си.

Вижте още: Нечувано: Първият човек с мозъчен чип управлява мишка с мисълта си (ВИДЕО)

Какво казаха от технологичния гигант

Фирмата публикува насоки, в които съветва потребителите, че това вероятно би довело до увреждане на устройството от малките частици ориз, които могат да проникнат в него.

Вместо това собствениците на намокрения телефон трябва внимателно да го изтупат, като го държат с конектора надолу, за да може колкото се може повече от течността да изтече извън него. И след това да го оставят да изсъхне.

Въпреки нарастващата сложност на смартфоните, популярните подходи за изсушаването им остават доста неразвити.

Освен че трябва да се избягва оризът, не се препоръчва и да се суши мокър телефон с "външен източник на топлина или сгъстен въздух", т.е. да се избягват радиатори и сешоари.

Също така потребителите не трябва да се опитват да го подсушават с памучен тампон или хартиена кърпа.

Вместо това съветът към хората е да оставят телефона си няколко часа на "сухо, проветриво място", преди да го свържат отново към зарядното устройство.

Както отбелязва уебсайтът MacWorld променящият се дизайн на смартфоните означава, че всички подобни съвети ще бъдат излишни в близко бъдеще. Това е така, защото смарт телефоните все по-често издържат на намокряне. Всички устройства на Apple от iPhone 12 насам издържат на потапяне на дълбочина до шест метра в продължение на половин час.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама