Tiffany&Co. отвори емблематичния магазин в Ню Йорк след 3 години ремонт (ВИДЕО)


Tiffany&Co. отвори емблематичния магазин в Ню Йорк след 3 години ремонт (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Легендарният магазин за бижута „Тифани“, станал част от историята на Ню Йорк, е истински полъх от „Позлатената епоха“ от края на 19-и век, съобщава „Фигаро“.

Днес единствено фасадата на „Тифани енд Ко“ на Пето авеню е останала непроменена. Въпреки че магазинът беше закупен от концерна за луксозни стоки LVMH през 2021 г., ремонтът течеше още от 2019 г. Автор на новия интериор е архитектът Питър Марино. Прерязването на лентата след годините на трансформация беше на 26 април тази година с участието на актрисата Гал Гадот.

Тенденциите на 2023: Балеринки (СНИМКИ)

„Тифани“ е водовъртеж от лукс. Влизайки, посетителят е поразен от огромното пространство, обляно в светлина. Огромни прозорци предлагат гледка към Ню Йорк. Инсталация на архитекта Хю Дътън кореспондира с отраженията от фасетите на един диамант. На заден план е картината на Жан-Мишел Баския „Равно на Пи“.

Всяко ниво на магазина разкрива своите изненади. Работилница за фина бижутерия позволява на клиентите да се потопят в работата на занаятчиите. „Блу Бокс кафе“, управлявано от шеф Даниел Булуд дава възможност за истинска „закуска в Тифани“. Има и магазин в магазина – „Тифани“ е традиционен дистрибутор в САЩ на марката часовници „Патек Филип“.

Все пак най-важното остава да бъдат преоткрити бижутата на „Тифани“, особено тези от легендраните колекции, дело на дизайнери като Елза Перети и Палома Пикасо. Най-известният диамант на света – жълтият 128-каратов „Тифани“, носен от Одри Хепбърн, заемаше почетно място на официалното откриване на магазина.

Сред новостите на легендарната компания е линията часовници „Юниън Скуеър“, покрити със скъпоценни камъни.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Когато целият свят мълчи, дори един глас става могъщ.

Малала Юсуфзай

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама