Важни уроци, които няма как да научите в училище


Важни уроци, които няма как да научите в училище
Снимка: iStock/Guliver

В училище може да ни научат на много полезни неща. Но все пак има уроци, които не преподават в училище. Ценни уроци за живота…

Как да задавате въпроси и да интерпретирате отговори

Вместо несъзнателно да налагате своята гледна точка и никога да не знаете какво наистина мисли човек, трябва да се научите да задавате правилните въпроси.

Как да се научите да помните и учите

В училище прекарвахме много време, четейки учебниците, но много често не разбирахме нищо от прочетеното. Но ние живеем в епоха, в която самообразованието продължава цял живот и не сме били научени как всъщност трябва да да учим.

Как учтиво да изразявате несъгласие

Трябва да се научите да продължите да обсъждате проблема и да намерите решение, а не словесна схватка.

Как да промените навиците си

За да промените живота си, трябва да промените навиците си. За жалост, в училище не ни учат как правилно да направим това. Практиката е най-добрият учител.

Лишаването от сън няма да ви помогне да направите повече неща

Напротив, производителността ви ще намалее, а спечелените часове няма да отидат никъде. Сънят е много важен, защото той е здраве. Помага ни да си починем и да рестартираме мозъка.

Може да прочетете: книгата „Защо спим? Новата наука за съня и сънищата.“ на Матю Уокър

Как да се справите със стреса

Инструменти като медитация могат и трябва да се използват за намаляване на ежедневния стрес и подобряване на психологическото здраве.

Как да се насладите на спорта

Плуване, например. То е много полезно, а в същото време приятно. И колко спортът влияе на физическото ви здраве - това може да научите не от учебниците, а само и единствено с практика.

Как се работи в екип

След дипломирането повечето от нас работят в екип - и често се налага да научаваме екипната работа на място. В училище доста често учим и се справяме сами. Затова ни е трудно да се включим в екипа, когато започнем работа.

НЯКОЛКО ВАЖНИ ТЕХНИКИ, КОИТО ЩЕ ВИ ПОМОГНАТ В ЕЖЕДНЕВИЕТО

Уменията не са всичко

Да имаш обширни познания в своята област или да можеш да направиш нещо не е достатъчно, за да научиш хората и да им помогнеш. Необходимо е също да се научите да формулирате ясно и да изразявате както трябва своите мисли и емоции - и това е невероятно трудно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Понякога умът има нужда от време, за да приеме онова, което сърцето вече знае.

М.Анджело

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама