Знаци, че имате блокирала чакра и какво да направите


Знаци, че имате блокирала чакра и какво да направите
Снимка: iStock

Общоприето е, че чакрите са енергийни точки върху човешкото тяло, които поддържат живота му. Тези 7 точки са разположени вертикално в цялото тяло и  всяка от тях е отговорна за различни основни аспекти на съществуването.

Долните чакри - в областта на слабините - са свързани с основната ни нужда от безопасност и оцеляване. Горните чакри са отговорни за мъдростта, универсалното познание и безусловната любов. Останалите чакри, разположени между тях, са отговорни за всичко останало, започвайки от взаимоотношенията и завършвайки с креативността на ума.

Една от най-обсъжданите чакри днес е чакрата на слънчевия сплит (Манипура). Той е разположен в горната част на корема. Манипура управлява нашето самочувствие, статуса в „племето“, вярата във възможностите ни, финансовите въпроси и смисъла на живота.

Слънчевият сплит е разположен между сърцето и сакралните чакри. Общоприето е, че ако чакрата на слънчевия сплит е блокирана, енергийният поток се нарушава и други чакри, разположени наблизо, отслабват. Понякога това може да бъде объркано с проблеми в личните отношения или близост с всички нови и чувствени удоволствия. И това се случва, защото изброените неща изискват човек да има силна вяра в себе си и чувство за сигурност. Следователно чакрата на слънчевия сплит е изключително важна.

Сред всички чакри именно Манипура причинява най-много проблеми. Факт е, че е много по-лесно човек може да балансира кореновата си чакра (това му дава основно чувство за сигурност), отколкото да се справи с ниското самочувствие. С други думи, по-лесно е да приемеш факта, че си жив, отколкото да разбереш какъв е смисълът на този живот.

КАКВА СИМВОЛИКА НОСИ ЛЮБИМИЯТ ВИ ЦВЯТ

Най-честите симптоми на слаба или блокирана чакра на слънчевия сплит са:

1. Нестабилна самооценка: чувство за безполезност и второстепенност, редуващо се с чувство за нереалистично превъзходство и съвършенство без никаква „средна основа“ между тях.

2. Обсебеност от начини да се „защитите“, независимо дали става дума за преяждане, нездравословни взаимоотношения, токсична работа, нежелание да се променяте и т.н.

3. Проблеми, възникнали на възраст 15-22 години. Това е периодът от време, в който слънчевият сплит на човек активно се развива.

4. Съпротива срещу промяна, дори и да е към по-добро.

5. Започвате да правите неща, които ви плашат. Искрено искате да ги направите, но вътрешният ви глас ви казва, че не сте достатъчно добри за подобни неща.

В този случай трябва да се опитате да промените възгледите си. Пренапишете вътрешната си история. Това ще ви даде правилната опорна точка и ще промени живота ви. Съсредоточете се върху мисли като: „Аз съм могъщ и самият аз съм герой“.

Общувайте ясно и директно с другите. Кажете им какво искате и какво очаквате.

Погрижете се за финансите си: отворете спестовна сметка, намерете нова работа или си поставете цел да се справите с финансовите си проблеми в близкото бъдеще.

Изследвайте различни религии и философски движения, докато не намерите тези, които са по-близо до вас и ви помагат да разберете по-добре живота.

Помнете, че основната ви цел е да останете живи. Всичко останало е само допълнение към живота.

Вашата енергийна система може да бъде блокирана, но само умът ви може да я унищожи и да създаде хаос. Разберете мислите си и всичко ще се промени.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама