Знаете ли, че тези положителни неща могат да ни направят нещастни


Знаете ли, че тези положителни неща могат да ни направят нещастни
Снимка: iStock/Guliver

Това може да ви звучи парадоксално, но някои като цяло позитивни неща и събития могат да ни направят нещастни. Проблемът е, че хората са много различни. И едно нещо може да се приеме от някой, като положителен стимул и причина за радост, а за друг като изключително излишно безпокойство. Можете ли обаче да свикнете да гледате на нещата изключително позитивно? Възможно е, но много трудно. Вижте кои положителни неща могат да ни направят нещастни:

Успехът на приятелите в социалните мрежи

Да, много е приятно да се наслаждаваш на успеха на свой приятел, но понякога може да се чувстваме така сякаш всички наоколо са успешни и са постигнали целите си, а само ние стоим на едно място. И всичко това, защото не трябва постоянно да се сравнявате с другите. Единственият човек, с когото трябва да се сравнявате е вие от миналото.

Прекалено много усилия да се „грижите за себе си“

Разбира се, трябва да се поглезите и да се грижите за себе си. Но само от време на време. И когато това се превърне в обсебваща нужда – нещата стават по-сериозни. Това е същото като да имаш лош навик, затова може да те направи нещастен.

Прекъсване на бюджета

Да, щастието не може да се купи за пари, но спокойният живот без стрес може да стане основа за щастие. А ако нещо не е наред с живота ни, това разбира се ни прави нещастни. Така че в нашето общество е трудно да живеем без пари. А в някои случаи е напълно невъзможно. Именно затова, финансовите проблеми често стават основната причина за разваляне на връзка, например.

ЗАЩО ЧЕТЕНЕТО Е ТОЛКОВА ВАЖНО ЗА МОЗЪКА ВИ?

Вълнуващи ситуации

Да, те радват някои, но в други оставят усещане за безпокойство, което пречи на нормалния живот. Същото важи и за собствените ни очаквания за резултата. Очакването е едно, а тревожността - друго.

Излишно свободно време

Хубаво е, че някои хора го имат. Лошо е, ако не знаете как да го използвате пълноценно. И се срамувате от факта, че изобщо имате това време, въпреки че бихте могли да го посветите на нещо по-полезно. Типична ситуация за работохолик.

Поздравления

Много хора не харесват комплиментите, защото те ги изнервят. Причината за това може да е, че самите те знаят, че наистина са добри в това, в което ги хвалят. Други, напротив, защото ясно знаят, че комплиментите не са искрени. Във всеки случай комплиментът не винаги достига желания резултат.

Сериозно отношение към живота

Животът трябва да се приема сериозно, но не прекалено. На света сме за кратко време и колкото по-забавно гледаме на нещата, толкова по-добре за нас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама